13.7.2015

Mahottoman hyvä brownie

No nyt kuulkaas! Olis sitä superhyvän (ja -nopeasti kadonneen) brownien reseptiä tarjolla! Eilisen vapaapäivän kunniaksi päätin leipoa uuden satsin, siitäkin huolimatta että tämä on äärimmäisen turmiollista... luojan lykky, että tätä pystyy kerralla syömään vain pikkuruisen palan ja tämä säilyy jääkaapissa oikein säilytettynä melkein viikon. Jos suklaahirmuja on näköpiirissä enemmän, kannattaa suosiolla tehdä kaksinkertainen satsi, tää on meinaan oikeasti ihan järjettömän hyvää.

Reseptin löysin taas kerran netin valikoimaa selailemalla ja poimimalla muutamasta ohjeesta niksit ja yhdistin ne. Ei hullumpi lopputulos.
Brownie on maultaan ja koostumukseltaan oikeastaan aika samanlainen kuin mutakakku ja itse on tullut leivottua jälkimmäistä huomattavasti enemmän. Tältä sivulta löytyy kuitenkin aika hyvin selitettynä näiden herkkujen välinen ero. Ohessa myös tämä aiemmin julkaisemani mutakakun ohje, joka on pitkälti samankaltainen kuin tämän brownien ohje, mutta koska kaksi ihan eri herkkua niin pistetään nyt sitten uutta ohjetta! ;D

IMG_5276

Brownie

3 kananmunaa (4, jos pieniä)
2 dl fariinisokeria
3/4 dl tavallista sokeria
150 g voita
350 g suklaata
1½ dl kaakaojauhetta
1½ vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Sulata voi ja reilu 200 g suklaata (suosittelen käyttämään tummaa suklaata, lopputulos ei ole silloin niin ällömakea) vesihauteessa tai miedolla teholla mikrossa, anna jäähtyä. Vatkaa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon voi-suklaaseos hyvin sekoittaen, älä kuitenkaan enää vatkaa suurella teholla. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Rouhi jäljellä oleva suklaa karkeaksi muruksi ja sekoita taikinan joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun neliskulmaiseen vuokaan (pienempi vuoka parempi, leivos ei kovin paljon kohoa uunissa, joten isossa vuuassa jää aika matalaksi) ja paista joko kiertoilmauunissa 150 asteessa noin 20 minuuttia tai tavallisessa uunissa 175 asteessa 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. 
Brownien kuuluu jäädä sisältä mehevän kosteaksi (ei kuitenkaan ihan niin "märäksi" kuin mutakakun) joten helpoin tapa testata paistoajan toisella puolikkaalla brownien valmiutta on heilutella vuokaa hieman (herkun kuuluu tutista hieman keskeltä ollessaan valmis) tai kokeilla coctailtikulla taikinaa. Tikkuun kuuluu jäädä hieman kosteaa taikinaa.

IMG_5274

Brownie leikataan useimmiten neliön muotoisiin annospaloihin ja tämä pitää tehdä ehdottomasti vasta sitten, kun leivonnainen on jäähtynyt tarpeeksi! Brownie on muutenkin parhaimmillaan vasta jäähtyneenä tai jopa jääkaappikylmänä.
Jos haluaa vähemmän suklaisen version, voi ohjeen suklaarouheen korvata esimerkiksi pähkinöillä, joita käytetään monissa ohjeissa. Veikkaanpa, että esimerkiksi pekaanipähkinä olisi tässä aika herkkua! Tumman/maitosuklaan sijaan voi käyttää myös valkosuklaata rouheena.

IMG_5280

2 kommenttia:

  1. Eeeikä pikkasen hyvännäkönen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitti, kyl tää oli aika pikkusen herkkua vaikka ite sanonkin! :P

      Poista