15.12.2015

Piparihyydykekakku

Nyt niitä jouluisia reseptejä! Nämä kaikki ovat kyllä enemmänkin sinne jälkkäriosastolle, mutta jouluunhan kuuluu herkuttelu, vai mitä? Listaan nämä kaikki jouluiset reseptin joulu-tägin alle, niin ne löytyvät sieltä kenties helpommin ja nopeammin, kuin pelkästään reseptien joukosta :)
Tämän kakun juju piilee tietenkin sen piparkakkumaisessa maussa. Itse käytin täytteessä Arlan piparkakun makuista rahkaa, mutta maun saa kyllä piparkakkumaustettakin käyttämällä.

IMG_9722

Piparihyydykekakku (sopiva 22-26 cm irtopohjavuokaan)

150 g piparkakkuja
75 g voita/margariinia
4 dl kuohukermaa
1 tlk (n. 400 g) makeutettua maitotiivistettä (kondensoitua maitoa)
1 prk (200 g) piparkakkurahkaa
6 liivatelehteä
koristeeksi jouluisia mausteita

IMG_9726

Murskaa piparkakut pieneksi muruksi joko käsin muovipussia ja kaulinta apuna käyttäen tai tehosekoittimessa. Sulata voi/margariini ja sekoita keksimurujen joukkoon. Pohjusta irtopohjavuokra leivinpaperilla ja taputtele seos tasaisesti pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kermat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sitten joukkoon maitotiiviste. Vatkaa tasaiseksi ja sekoita joukkoon rahka. Keitä pieni määrä vettä (n. ½ dl) ja liota liivatelehdet siihen. Sekoita liivateseos täytteeseen koko ajan hyvin vatkaten ja levitä täyte sitten tasaisesti keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia, mieluiten vaikka yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua jouluisilla mausteilla (itse käytin kanelitankoja, tähtianiksia sekä jauhettua kanelia)

IMG_9731

2 kommenttia:

  1. ihanan näköinen kakku ja varmasti hyvän makunen, pitäisikin kokeilla tässä jouluna leipoa tuollainen ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Suosittelen, on hirveen helppo tehdä ja hirveen hyvää! :P

      Poista