22.9.2016

Herkullinen syyskakku

Nyt tuli kyllä tehtyä sen verran hyvänmakuinen (ja makea) kakku, että pitää laittaa reseptiä jakoon! Mä lisäsin täytteeseen valkosuklaata, mutta kakun voi hyvinkin toteuttaa ilman sitä, jos haluaa vähemmän makean kokonaisuuden. Päällä olevat omenat sopii loistavasti syksyyn ja kinuskikastike kruunaa kokonaisuuden. Toimii, vaikka itse sanonkin! :)

IMG_0122


Omenainen kinuski-valkosuklaa juustokakku

pohja:
n. 200 g kanelikeksejä
100 g voita/leivontamargariinia

täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
1½ rkl vehnäjauhoja
150 g valkosuklaata
150 g creme fraichea 

päällinen:
n. 1 dl kinuskikastiketta
1 iso omena
kanelia
vaahterasiirappia

Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sulata voi/margariini miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita sitten sekaisin keksimurun kanssa. Voitele 24 cm irtopohjavuuan pohja ja reunat kevyesti ja taputtele keksimuru tasaisesti pohjalle ja myös hieman reunoille.
Valmista täyte: sulata valkosuklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa sillä aikaa tuorejuustot, sokeri ja jauhot kevyeksi vaahdoksi. Sekoita lopuksi joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa sekä ranskankerma. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita paistumaan esilämmitettyyn uuniin n. 165 asteeseen tunniksi. Tunnin jälkeen sammuta uuni ja anna kakun tekeytyä jälkilämmössä vielä ainakin puolen tunnin verran. Anna kakun jäähtyä hieman ja kaada sitten päälle noin puolet kinuskikastikkeesta. Vinkki: laita uunin pohjalle uunipelti, sillä ainakin oma, paljon käytetty irtopohjavuokani ei ole enää kaikista tiiveimmillään, joten välistä valui uuninpohjalle tuorejuuston rasvaa ja yllätys oli melkoisen savuntäyteinen uunia seuraavan kerran lämmitettäessä... :D
Valmista omenalohkot: leikkaa omena ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi lohkoiksi, asettele uunipellille. Pirskottele päälle vaahterasiirappia (mikäli ei ole siirappia, käytä tavallista sokeria) ja reilusti kanelia, laita sitten uuniin paistumaan 225 asteeseen 7-10 minuutiksi, kunnes viipaleet kypsyvät ja saavat hieman väriä. Anna hieman jäähtyä ja asettele kakun päälle. Kaada päälle vielä hieman kinuskikastiketta.
Huom! Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, jäähtyneenä ja jähmettyneenä. Kakun koristelu onnistuu myös helpommin, kun kakku on tehty hieman aiemmin. 

IMG_0116 IMG_0126

2 kommenttia: