16.11.2016

Syntisen hyvä Marianne-kakku


Otsikko kertoo kaiken olennaisen. Kyllä, tämä oli todella hyvää! Muistan joskus muutama vuosi sitten tehneeni jotain samanlaista ja julkaisin reseptinkin, mutta ei se kyllä ihan tälle tasolle yltänyt. Mitenkään erityisen jouluinen tämä ei makumaailmaltaan ole, mutta jos kaipaa pikkujouluihin tai muihin loppuvuoden kemuihin jotain hyvää syötävää, niin tästä vahva suositus, vaikka itte sanonkin!

IMG_1504 IMG_1510 IMG_1505

Marianne-kakku (sopiva 20 cm irtopohjavuokaan)

200 g Marianne-suklaakeksejä
n. 0,5 dl jotakin nestettä (maito, kivennäisvesi tms)
2,25 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
2, 5 dl Marianne-crush karkkirakeita
5 liivatelehteä
0,75 dl kuohukermaa
100 g maitosuklaata 
1 rkl voita

Ota Marianne kekseistä 3-4 keksiä talteen koristelua varten. Murskaa loput keksit pienehköksi muruksi ja sekoita siihen pieni määrä jotakin nestettä, niin että keksin murut kostuvat ja massasta tulee kiinteämpää. Taputtele keksimuru irtopohjavuuan pohjalle tasaisesti. 
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa vispikerma kuoheaksi vaahdoksi. Vatkaa tomusokeri ja tuorejuusto sekaisin ja yhdistä sitten kermavaahtoon. Kun liivatelehdet ovat pehmenneet (tähän menee noin 5 minuuttia), keitä pieni määrä (muutama rkl) vettä ja liota liivatelehdet siihen. Sekoita vaahdon joukkoon liivatenesteen hieman jäähdyttyä koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon vielä 2 dl Marianne-crush karkkijauhetta. Levitä täyte sitten tasaisesti keksipohjan päälle ja annan hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan.
Kun kakku on hyytynyt, valmista päällinen: kuumenna kuohukerma kiehuvaksi (älä kuitenkaan keitä) ja sulata maitosuklaa sekä voi joukkoon. Anna seoksen jäähtyä ja hyytyä hieman. Irrota kakkuvuuan reunat varovasti ja kaada suklaaganache vähitellen kakun päälle. Tässä maltti on valttia ja kastikkeen on oikeasti syytä antaa jähmettyä jonkin tovin, niin että kakun päälle jää reilu kerros kastiketta, eikä kaikki valu reunoille (itsellä meinasi käydä vähän näin kuten kuvista näkyy, hahah). Koristele kakku lopuksi vielä karkkirakeilla ja kekseillä. 

2 kommenttia:

  1. Aii että kun näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äää kiitos ja ihanaa kun kävit kommentoimassa, tää piristi päivää ihan suunnattomasti!! :)

      Poista