9.12.2016

Jouluiset suklaakuppikakut

Kaikki lähti siitä, kun halusin leipoa itsenäisyyspäiväksi jotain hyvää, mutta simppeliä. Ilman sen kummempaa ideaa syntyikin sitten nämä kevyesti piparmintulla ja piparkakuilla maustetut tuorejuustokuorrutteiset suklaakuppikakut, joista tuli ihan törkeen hyviä. Jopa ilman tota kuorrutetta nää oli ihan taivaallisia, vaikka itse sanonkin. Löysin taannoin Prismasta noita minikokoisia karkkikeppejä ja musta ne oli hauska lisä koristeeksi tähän, varsinkin kun sitä piparmintun makua löytyy näistä muutenkin.

IMG_1859 IMG_1857


Jouluiset suklaakuppikakut (noin 12 kpl)

3 kananmunaa
1 3/4 dl sokeria 
150 g tummaa suklaata
100 g voita tai leivontamargariinia
10-16 kpl piparkakkuja (hieman koosta riippuen) 
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
piparminttuesanssia maun mukaan
100 g maitosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl tomusokeria


IMG_1852

Sulata voi/leivontamargariini sekä tummasuklaa mikrossa miedolla teholla, kunnes ovat sulaneet, sekoita tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Murenna piparkakut karkeasti suklaa-voisulan joukkoon, jätä muutama piparkakku talteen koristelua varten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet sekä piparkakku-suklaa-voisula taikinaan vuorotellen kevyesti sekoittaen. Lisää piparminttuesanssia maun mukaan, tippa kerrallaan (itse laitoin 3-4 tippaa, jolloin mausta tuli melkoisen hento, eli jos haluaa reilusti piparmintun makua kannattaa lisätä muutama tippa enemmän). Lopuksi leikkaa maitosuklaa karkeaksi rouheeksi ja sekoita taikinan joukkoon, tässäkin kannattaa jättää muutama pala sivuun koristelua varten.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 8 minuuttia. Laita sitten uuni kiinni ja raota uunin luukkua hieman ja anna leivosten tekeytyä uunissa jälkilämmössä vielä toiset 8 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutuksen valmistamista.
Kuorrutus: vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää halutessasi muutama tippa piparminttuesanssia tuomaan makua. Pursota muffinien päälle ja koristele suklaarouheella, murennetuilla piparkakuilla, jauhetulla kanelilla tai piparkakkumausteella sekä halutessasi karkkikepeillä.

2 kommenttia:

  1. NAM <3 Näyttävät aivan tajuttoman hyviltä - ja ennen kaikkea jouluisilta! Pitänee laittaa idea korvan taa :)

    sanasokkelossa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee laita ihmeessä, nää oli nimittäin hirmusen hyviä! :)

      Poista