17.1.2017

Helpot ja herkulliset banaanivohvelit

Olen sanonut tämän aiemminkin, mutta: jos sulla parikymppiä ylimääräistä rahaa, ja haluat palavasti käyttää sen johonkin, muttet oikein tiedä mihin - osta vohvelirauta. Voin taata, ettet tule pettymään! Itselläni vohvelirauta ei nyt aivan jokaviikkoisessa käytössä ole, toisinaan tulee syötyä enemmän ja toisinaan menee pitkäkin aika ilman, mutta omatekoiset vohvelit on vaan jotain niin hyvää. Etenkin Nutellan ja kermavaahdon kanssa. 
Tässä kyseisessä vohvelireseptissä ei ole mitään ihmeellistä, se on supersimppeli, mutta toimiva. Mie olen tällä ohjeella tehnyt vohveleita ainakin kolme kertaa ja meinaan tehdä jatkossakin. Ja senpä takia ajattelin jakaa ohjeen täälläkin. Meidän koirakin tykkää näistä hulluna! :D

IMG_2778 IMG_2781

Helpot banaanivohvelit

1 kypsä banaani
1 iso tai 2 pientä kananmunaa
1½ maustamatonta soijajugurttia / tavallista jugurttia
1 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja tai muita jauhoja
½ dl öljyä
ripaus suolaa
mausteeksi halutessaan esim. kanelia, vaniljaa, kardemummaa jne.
paistoon margariinia / voita / öljyä

Valmistusohje on niinkin haastava kuin: laita kaikki ainekset kulhoon ja surrauta sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Tällä määrällä vohveleita pitäisi syntyä 6-8 kappaletta. 
Nää on ihan parhaita vapaapäivinä, kun aamupala venähtää vähän pidemmälle, melkein keskipäivään. Mun mielestä Nutella ja (soija)kermavaahto on ihan parasta näiden kanssa, mutta kaveriksi voi laittaa tietenkin mitä mieli halajaa, hilloa, tuoreita marjoja tai hedelmiä, rahkaa... Meikäläisen täytteillä kyseessä ei siis ole mikään kovinkaan terveellinen herkku :D Toisinaan olen korvannut osan vehnäjauhoista riisijauhoilla, jotka sopii vohveleihin erinomaisesti, koska ne antaa taikinaan kivaa rapsakkuutta. 

IMG_2788

2 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen ohje! Täytyy kyllä ostaa vohvelirauta meillekin :) Sitä on monet kerrat mietitty että tehtäis vohveleita, mutta milläs teet kun ei sitä rautaa ole. Täytyypi katsella jos sellainen jostain edullisesti löytyisi, vaikkei ne taida kovin kalliita ollakaan!
    millatt.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vohvelien tekoon tarvii kyllä sen raudan. Niistäkin löytyy varmasti kalliimpia malleja, mutta ihan hyviä saa tosiaan sillä parilla kympillä :) Sopivaa vohvelirautaa etsiessänne voitte vaikka kokeilla näitä amerikkalaisia pannukakkuja: http://allthemgoodthings.blogspot.fi/2016/05/amerikkalaiset-pannukakut.html niihin ei tarvi mitään ylimääräistä ja on kans tosi hyviä!

      Poista