13.2.2017

Ystävänpäivän tuplasuklaamuffinit

Näiden mehevien muffinien salaisuus piilee överihyvässä kuorrutteessa! Näistä tuli ilmeisesti sen verran houkuttelevan näköisiä, että kun olin näitä kyläpaikkaan kakkukuvun sisällä roudaamassa, niin vastaan tullut narkkari ois halunnut ostaa multa ne kaikki :D En myynyt, vaikka hyvin olis maksanutkin, mut sen sijaan annoin hänelle yhden syötäväksi ihan ilmatteeks. Oli ilmeisen tyytyväinen jamppa ja hyvin nää maistu siellä kyläpaikassakin! Ja pakkohan se on itekin myöntää, että oli nää vaan ihan törkeän hyviä. Pakko tehdä uudestaan lähiaikoina!

IMG_3343 IMG_3338

Ystävänpäivän tuplasuklaamuffinit (noin 12 kpl)

2 dl sokeria
2 kananmunaa
100 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
½ kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

300 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Panda vadelma muru -valkosuklaata

Sulata voi/margariini sekä tumma suklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa, sekoita tasaiseksi massaksi. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää voi-suklaasula joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sitten muutamassa osassa taikinaan, sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 8-10 min. Sisus jää hieman raa'aksi, jolloin nämä ovat ihanan mutakakkumaisia. Jos haluat kypsemmäksi, jatka paistoa muutama minuutti. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute sulattamalla valkosuklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa sillä aikaa tuorejuustoa hieman, että se notkistuu. Lisää hieman jäähtynyt valkosukaasula joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen, varo lisäämästä liian kuumana, sillä valkosuklaa kokkaroituu todella helposti jos lämpötilaerot ovat huomattavat. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta muffinit. Koristele haluamallasi tavalla, itse käytin kaapista löytyneen pakastekuivatun vadelmapussin jämät. 

IMG_3340

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa tosi hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli!! *sydäsilmäemoji* ja sopii kyllä muuhunkin ku ystävänpäivään :)

      Poista