3.8.2017

Porkkanakakku-vohvelit

En usko, että kovinkaan monelta on jäänyt huomaamatta se fakta, että rakastan porkkanakakkua. Niin paljon, että porkkanakakku pelkkänä porkkanakakkuna ei riitä, vaan siitä on ryhdyttävä kokeilemaan erilaisia variaatioita. Niin kuin näitä porkkanakakku-vohveleita. Ja löytyy mun reseptihistoriasta näköjään myös porkkanakakkupuuro :D Mutta palatakseni näihin vohveleihin: tämä oli toinen kerta kun näitä tein (ensimmäiseen yritykseen en ollut täysin tyytyväinen) ja voi juku kun tuli hyviä! Porkkanakakkumaisuus maistuu, mutta nää on silti vohveleita. Ihan parasta. Ja mikäli tuorejuusto tuntuu liian jytäkältä, voi siihen vallan mainiosti kokeilla vaikka rahkaa!

IMG_7285


Porkkanakakku-vohvelit (kahdelle)

1 iso tai pari pienempää porkkanaa raastettuna 
2½ dl jauhoja
½ tl kanelia
½ tl leivinjauhetta
2½ dl maitoa (tai vettä tai jotain kasvimaitoa)
½ dl öljyä
2 kananmunaa
4 rkl sokeria
n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Sekoita jauhot, kaneli ja leivinjauhe keskenään, lisää maito sekä porkkanaraaste (mitä hienompaa raastetta sen parempi). Vatkaa kananmunat ja 2 rkl sokeria keskenään kevyeksi vaahdoksi. Lisää taikinaan öljy ja sitten munavaahto, sekoita tasaiseksi (älä enää vatkaa). Paista vohveliraudalla rapeiksi ja kauniin värisiksi. Paiston yhteydessä sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään tasaiseksi massaksi (itse ohensin seosta pienellä määrällä vettä). Levitä vohveleiden päälle ja viimeistele esimerkiksi pähkinöillä, mantelirouheella tai vaikkapa vaahterasiirapilla, kuten minä :) 

IMG_7280

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti