10.1.2018

Ihanat ja helpot donitsit uunissa

Sain joululahjaksi kauan kaipaamani donitsipellin ja sitä on kokeiltu nyt jo muutamaan otteeseen! Ehkä näppärin kapistus ikinä, donitsien tekoon ei nimittäin tarvitse nähdä juurikaan vaivaa eikä käyttää aikaa, kun ne jo nököttävät kutsuvan näköisinä tarjoilulautasella. Kuorrutteiden ja koristelun suhteen vain mielikuvitus on rajana, ja näistä saa helposti ja vähällä kokeuksella kivan näköisiä.
Olen molemmilla leivontakerroilla käyttänyt Annin uunissa -blogin donitsitaikina ohjetta, sillä se on tosi helppo ja donitseista tulee hyvänmakuisia. Kopioin reseptin vielä tähän:

IMG_9477


Donitsit (n. 10-12 kpl)

2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl maitoa
0,5 dl öljyä + pellin voiteluun muutama tl
1 kananmuna

Resepti on niinkin monimutkainen, että yhdistetään kuivat aineet keskenään ja ns. märät aineet keskenään (maito, öljy ja kananmuna) ja sekoitetaan erikseen sekaisin. Sitten kuivien ainesosien sekaan lisätään maito-kananmuna-öljyseos kahdessa osassa maltillisesti sekoittaen, ei vatkaten. Kun taikina on tasaista, sen voi halutessaan laittaa pursotinpussiin jotta taikinan lisääminen vuokaan olisi helpompaa, mutta minä olen pärjännyt ihan hyvin ilmankin. Muista voidella pelti kevyesti öljyllä ennen taikinan lisäämistä!
Paisto tapahtuu uunissa noin 200 asteessa noin viiden minuutin ajan - tai vähän reilu tai jopa alle uunin tehosta riippuen. Tärkeää on olla paistamatta liikaa, jottei donitseista tule kuivia!


donitsit IMG_9482

Näiden donitsien päällä on yksinkertaisesti sulatettua suklaata: dippasin donitsit sulaan suklaaseen ja valutin päälle hieman lisää, jos johonkin jäi hieman ohuempi kuorrute. Valkosuklaan päälle raastoin limen kuorta ja maitosuklaaversiot koristelin valkosuklaaraidoilla sekä nonparelleilla.

Helppoaja superhyvää! Ensi kerralla ajattelin kokeilla valmistaa kinuskikastikkeen tai duunata hieman näitä suklaakuorrutteita :) Lakritsi kuulostaisi myös aika hyvältä kuorrutteessa!

6 kommenttia:

  1. JUST tällaista reseptiä kaipasin tähän hetkeen, menee testiin ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva! :) Siis nää on ihan liian hyviä ja helppoa, valmistukseen menee oikeasti about 10 minuuttia - tai no ehkä 15. Donitsipellin saa käsittääkseni noin kymmenellä eurolla (omani sain lahjaksi niin en tiedä hintaa) eli halpaa ku saippua konsanaan! Kyllä saa ihmisen iloseks pienillä asioilla :D

      Poista
  2. Aion ostaa donitsipellin nyt talven aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa jämptiltä päätökseltä, hyvä! :D

      Poista
  3. Jee, donitseja sullaki! Ostin kans itelleni joulukuussa donitsipellin, ku satuin näkemään kaupassa ja ai että, kuinka helppoa on tehä ihanan makusia ja kivannäkösiä donitseja ^_^ koristelin viimeksi donitsit valkosuklaalla, pitääpä kokeilla tuota maitosuklaatakin ens kerralla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on näitä elämän pieniä ja edullisia juttuja, joista se onnellisuus kumpuaa! :D

      Poista