8.7.2018

Oi Pariisi

Pitihän se arvata, että muuttujia tuppaa eteen oikein urakalla, joten ensimmäisen Pariisi -postauksen saan ulos vasta nyt. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös se niin mene?

Pari sanaa Pariisista: se oli jotenkin tosi erilainen, kuin mitä olen ajatellut. Tähän vaikuttaa osaksi suuresti se, että esimerkiksi kaikki kuvat, joita olen kyseisestä kaupungista nähnyt, on olleet tosi samanlaisia keskenään ja vähä sellaisen silotellun näköisiä. Ei vääristäviä, mutta kaupunki oli musta paljon rennompi ja hyväntuulisempi, kuin olin ajatellut.
Pariisissa meillä oli Airbnb -kämppä ja se oli itse asiassa mun ensimmäinen kerta sellaisessa majoituksessa. Kaikki sujui hyvin, vaikkakin asunto oli sairaan pieni (tätä osattiin toki odottaakin mutta koko silti yllätti vähän). Tukikohtamme sijaitsi Montmartren kaupunginosassa ja voin kyllä suositella lämpimästi! 

IMG_0892 IMG_0965 IMG_1000 IMG_0842
IMG_1011 IMG_1080

Päivät kului tavattoman nopeasti, varsinkin siihen nähden kuinka vähän sisältöä monessa niissä oli :D Kaikki tärkeimmät nähtävyydet tuli oikeastaan katsastettua, mutta vain ulkopäin ja muuten pitkälti joko käveltiin pitkiä matkoja tai sitten istuttiin puistossa viiniä juoden, hahah. Lämpötila keikkui joka päivä lähempänä kolmeakymmentä astetta, mikä oli ihanaa vaihtelua vilpoisan Amsterdamin jälkeen. Ei siis otettu turhaa matkastressiä, vaan mentiin joka päivä vähän fiiliksen mukaan. Neljä ja puoli päivää oli mun mielestä oikein hyvä aika vietää kyseissä kaupungissa, muutama päivä lisää jos oliis halunnut lähteä käymään Pariisin ulkopuolella päiväretkellä, kuten minä olisin, mutta aikataulu tuli vähän vastaan. Plus Pariisissa oli jotain junalakkoilua, joten en suoraan sanottuna jaksanut nähdä vaivaa selvittääkseni minne pääsee ja milloin. Ranskassa on kuitenkin mielettömän monta muuta kohdetta, joissa haluaisin käydä, joten en usko tämän jäävän viimeiseksi visiitiksi maassa :) 

IMG_0896 IMG_0977 IMG_1029 43056988172_22d18f2ddb_o IMG_0885 IMG_0982 IMG_1068

Mun ranskankielen opiskeluhan ei lähtenyt millään tavalla vauhtiin, vaikka ennen matkaa oli tarkoitus opetella jotain fraaseja ja sanoja, mutta ne jäi niihin perinteisiin kiitos & anteeksi, jotka toki oli tyhjää parempia. Vastaan tuli asiakaspalvelijoita, jotka puhuivat todella hyvää englantia ja sitten taas niitä, jotka eivät edes yrittäneet, vaan papattivat ranskaksi. Yhtään ongelmatilannetta ei päässyt syntymään, mutta jos ja kun Ranskaan joskus vielä matkaan, niin sitten kyllä ehdottomasti opettelen vähän enemmän.

Vaikka Ranskassa ja Pariisissa on sattunut vaikka ja mitä, pääasissa terroristien toimesta, ei itselleni tullut mieleenkään pelätä tai olla varuillaan. Katukuvassa näkyi kyllä paljon poliiseja ja armeijan väkeä aika raskaasti aseistautuneina näin suomalaisesta vinkkelistä katsottuna, eli turvatoimia on kyllä nostettu. Varsinkin nähtävyyksien läheisyydessä näitä oli paljon. 

IMG_1048 IMG_0990 IMG_0920 IMG_1020 IMG_0935 IMG_1065 29234667558_5c708d4eac_o IMG_1078

Materiaalia mulla riittää vielä pariin postaukseen, joten pysykäähän kuulolla mikäli mm.  meikäläisen vinkit Pariisiin kiinnostaa :)
Kivaa sunnuntain jatkoa kaikille ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti