12.1.2019

Superöverihyvä Rocky Road juustokakku

Muistelen joskus aiemminkin julkaisseeni reseptin tämmöiseen rocky road -juustokakkuun, mutta koska tein nyt erilaisen (ainakin luullakseni), joka oli parasta ikinä, niin pakkohan se on jakaa! Tämä on just sellainen kakku, missä enemmän on todellakin enemmän ja mikä parasta, kaapista voi kaivaa vähän sitä sun tätä jämiä, esimerkiksi joulusta jääneitä konvehteja ja suklaita. Eli mitään tiettyä, "oikeaa" reseptiä ei sinällään ole, kakun vivahteita voi vaihdella makunsa ja kaapin sisällön mukaan :) 

IMG_2909_edited

Tähän kyseiseen kakkuun käytin itse:

pohjaan 1 paketti Oreokeksejä (säästin muutaman koristelua varten)
loraus nestettä esim. kivennäisvettä tai maitoa, että keksipalat kostuvat (pohjan tekeminen onnistuu oikein hyvin ilman voisulaakin)
noin puoli desiä pähkinöitä rouheena (käytin pekaani-, hassel- ja saksanpähkinää)

täytteeseen:
1 purkki kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
noin 1 dl kinuskikastiketta
100 g suklaata (itse käytin uutta Fazerin Dumle-suklaata kun halusin testata mutta periaatteessa mitä suklaata vaan!)
reilusti minikokoisia vaahtokarkkeja
samaa pähkinärouhetta kuin pohjassakin

koristeluun:
vaahtokarkkeja
pähkinöitä
kinuski- tai suklaakastiketta
keksimurua jne.

IMG_2910_edited

Elikkäs pohjan valmistus seuraavasti: irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperia ja napautetaan kiinni. Jos käytät pähkinöitä, nyt on hyvä hetki rouhia ne pienemmäksi. Murskataan keksit joko käsin tai blenderissä, lisätään nestettä vähissä erissä, kunnes muru on sopivan "tahmeaa". Lisää pähkinät. Taputtele seos vuuan pohjalle.

Laita sitten liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa, muista sekoittaa etenkin jos kyseessä on makusuklaata ja siellä on paloja seassa! Vatkaa sitten kerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sitten kinuskikastike ja sula suklaa. Sekoita. Kun liivatteet ovat pehminneet noin 5 min, liota ne kuumaan, kiehautettuun veteen ja lisää se täytteeseen ohuena nauhana koko ajan tasaisesti vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon vaahtokarkit ja pähkinät sekä halutessasi vielä loraus kinuskikastiketta tai vaikkapa suklaata ja sekoita, mutta älä tässä vaiheessa enää vatkaa. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin.

Koristelussa saa mielestäni myös mennä ihan överitasolle ja käyttää niin paljon mielikuvitusta ja aineksia päälliseen kuin mieli tekee! Ja tämä kakku ei sitten sovi tosikoille eikä makeaa karttaville ;)
 
IMG_2911_edited

Omasta mielestä tää oli niin hyvää, että taidan tehdä heti huomenna uudestaan kun pääsen äitini luo! Hahah. Mutta tätä voi tosiaan varioida loputtomiin kun jokaisella tuntuu olevan vähän omannäköisensä rocky road, mutta tämmöinen on minun!

PS. Olipa pitkästä aikaa kiva päästä jakamaan reseptiä täällä blogin puolella, se kun on kuluneiden viime kuukausien aikana ollut lähes olematonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti