23.2.2019

Helppo ja herkullinen chililohi

Hyvää viikonloppua! Täällä päässä se tosin ei ole niin hyvä - mä tulin kuin tulinkin ihan kunnolla kipeäksi ja tässä on perjantai-ilta ja tämä aamu vain nukuttu kuumetta pois. Olo on edelleen todella väsähtänyt ja raskas, mutta avasin koneen hetkeksi missiona tulla julkaisemaan tämä simppeli, mutta hyvä chililohen resepti!

IMG_3006_edited

Chililohi

haluttu määrä lohta
sweet chili kastiketta
pari valkosipulinkynttä
punainen chili
kevätsipulia
suolaa
sitruunapippuria

Mä esipaistoin lohta noin 10 minuuttia miedommassa, noin 150 asteen lämpötilassa. Tällä välin hienonsin valkosipulit, chilin sekä kevätsipulin. Ota lohi uunista, sivele päälle reilusti sweet chili -kastiketta ja ripottele päälle muut ainekset. Huom! Ihan kaikkea kevätsipulia ei kannata lisätä, vaan jätä osa lisättäväksi vasta paiston jälkeen. Laita kala takaisin uuniin ja tällä kertaa nosta lämpötilaa korkeammalle, noin 200 asteeseen. Aivan lopuksi voit kääntää uuniin grilliteholle, jos sellainen löytyy. Varo kuitenkin käräyttämästä kalan pintaa!
Sen tarkempaa paistoaikaa en tähän laita, sillä se riippuu hyvin pitkälti lohipalan koosta. Tosi yleinen harhaluulo kuitenkin on, että lohen valmistus olisi tosi aikaavievää - reilu 300 gramman pala kuitenkin valmistuu noin vartissa, miedossakin lämpötilassa.

Lohen valmistuttua uunista lisää vielä hieman halutessasi sweet chili -kastiketta sekä kevätsipulia. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.
Ja mainittakoot vielä, että vaikka chililohi nimellä mennäänkin, niin mikään supertulinen tämä ei ollut! Riippuu tosin vähän chilistä, mulle osui maultaan vähän miedompi yksilö. 

IMG_3005_edited

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti