22.10.2019

Syyskuulumisia

Voihan lokakuu ja harmaat lonkerokelit. Ja duuniputki. Mulla tosiaan arkeen tipahtaminen loman jälkeen tapahtui aavistuksen verran korkeammalta kuin odotin, kun meillä oli viime viikolla kunnon sairausaalto työpaikka, ja jouduin muutamaankin otteeseen tekemään ympäripyöreitä päiviä ravintolalla. Tänään ja huomenna on kuitenkin onneksi vapaat, joten saan vähän hengähtää. Suunnitelmissa ei ollut mitään, varsinkaan tälle päivälle, ja aioin hyvällä omatunnolla röhvätä koko päivän pitkälti sisätiloissa, mutta kyllähän tuossa ehti käydä kauppareissulla ja haravoida hieman pihaa. Aamu oli vähän tahmea - kaapissa ei ollut kuin puuora ja maitoakaan ei ollut, joten jouduin juomaan kahvin mustana. Se tosin maistui ihan hyvin, joten saattaaa jatkossa tuo maidon (tai kasvimaidon, jota siis yleensä käytän kahvissa) kulutus jatkossa vähän vähentyä.

No, noita kuulumisia viime viikolta on suhteellisen vähän työmäärän takia, mutta mulla oisi lykätä tähän erinäisiä kuvia pitkin syksyä, joten niitä siis!

1

No aloitetaan sillä, mistä jo puhuttiinkin - eli kahvista. Kuvassa mustaa kahvia, koska se on yksinkertaisesti fotogeenisempää, kuin kasvimaidolla lantrattu - nykyisin kaupoista toki löytyy monta varta vasten kahviin käytettävää kasvimaitoa, joissa ei pääse tapahtumaan sitä ahh, niin herkullisen näköistä paakkuuntumista.
Toisessa kuvassa taas mun arvontapalkinto. Osallistuin jokunen aika sitten Instagramissa kisaan, joissa oli kahvipalkinto ja kerrankin onni osui meikäläisen kohdalle! Sattumalta saatiin vielä muualta kahvipaketti lahjaksi, eli nyt on kahvia jota kuinkin loppuvuodeksi. Not bad.

2

Käydään suhteellisen usein lounaalla ystävien kanssa tai usein ja usein, kerrasta kolmeen kuussa. Monesti käydään Lahden Seurahuoneen Trattoriassa, koska siellä on useimmiten runsas ja hyvä lounas - risotto ei pettänyt tälläkään kertaa.
Tänne Lahteen on viime aikoina avautunut myös uusia ravintoloita niin paljon, ettei meinaa perässä pysyä - saati testata niitä. Tämä toinen kuva on vanhan linja-autoaseman tiloissa sijaitsevasta Linkkubistrosta, joka aivan ehdottomasti ansaitsee uuden käynnin. Samoissa tiloissa toimiva Kaarlo Social on vielä testaamatta, mutta varsinkin sen brunssi houkuttelee testaamaan. S-ryhmän uusi ravintola Kuja tuli testattua loman aikana, mutta koska sinne ei tullut mentyä nälkäisenä, jäi menun läpikäymiseen vielä hommaa. Ja viime viikonloppuna avautui Social Burgerjoint, joka sekin täytyy ehdottomasti käydä testaamassa!

6

Tähän väliin meidän perheen koiria ♥ Keskimmäinen pappara täyttää ensi viikolla jo 14 ja puoli vuotta, sitä täytynee hieman juhlia. Syksy on onneksi edennyt melko rauhallisesti ja tasaisesti ilman uusia vaivoja ja se on ollut helpottavaa. Toki tässä täytyy koputella puuta, ikinä kun ei voi tietää. Tänään joka tapauksessa noudettiin apteekista lisää epilepsian estolääkitystä ja toivon mukaan sille purkille on mahdollisimman pitkään käyttöä, reilu viisikymppiä kun maksoi. Meitä rahastanut kassakin totesi, että on se harmi, ettei eläimet saa Kela-korvausta. Niinpä!
  4

Edellisessä kuussa ehdin piipahtaa myös tupareissa, jonne multa oli tilattu kakku. Siellä oli myös muita aivan ihania herkkuja, kuten aivan taivaallista lohipiirakkaa. Täytyisi kokeilla tehdä itsekin vastaavaa.
Toisessa kuvassa Krakovassa nautittu tee, joka on rommilla terästettyä sekä kardemummalla maustettu. Voi juku että oli hyvää ja lämmittävää! Aika harvoin tulee nykyään rommia nautittua (ja jatkossa vielä vähemmän varmaan, kun lainsäädäntö siitä muuttuu, ja monia nykyisin rommi -nimellä kulkevia tuotteita ei saa sillä nimellä enää myydä), tosin ei sillä että olisin aiemminkaan sitä mitenkään kovasti kuluttanut - rommikola vaan oli sellainen mun vakkaridrinkki yhdessä vaiheessa. Mojito kuuluu myös lemppareihin. 

5

Loman aikana ehdin siivota kämpän ja vaihdoin olohuoneen järjestystä - mikä ei tosin tässä kuvassa näy, koska tv-nurkkaus säilyi saman näköisenä. Sinänsä hauskaa, että olohuone on niin iso, ettei sitä mitenkään saa kunnolla yhteen kuvaan, tai edes kahteen, kokonaiskuvan saamiseksi. No mutta, joka tapauksessa tässä kuvassa on silti kaksi uutta asiaa: työkaverilta saatu sohvapöytä sekä tuo ihana matto, jonka bongasin Kärkkäisen verkkokaupasta aivan älyttömään hintaan: normaalisti matto maksoi liki 90 euroa, nyt pulitin siitä tasan kolmekymppiä. Aiempi tumma matto ja tummapuinen pöytä toivat nurkkaan turhan paljon tummaa sävyä, toi vaaleampi ilme tekee siitä mielestäni avoimemman ja houkuttelevamman näköisen!
Toisessa kuvassa on ruoka-annos, risottoa taas, heh, mutta oikeastaan siinä isompi juttu on tuo takana pötköttävä kirja: mä ihan oikeasti luin kirjan. Kannesta kanteen. Vastaavaa on tapahtunut viimeksi en muista milloin. Kirja itsessään oli ihan hyvä ja mielenkiintoinen, mutten tässä vaiheessa jaksa käydä avaamaan lukemisiani sen enempää. Ehkä sitten, jos innostun enemmän ja jonkinlainen lukupäiväkirja mahdollinen - ei kuitenkaan innostuta nyt tässä vaiheessa. Joka tapauksessa mulla on kyllä toinen kirja aloitettu, mutta taas noihin töihin viitatakseni en ole siinä juurikaan edennyt. 

3

Lauantai-illan lasi viiniä ja pari macaronia hienostuneesti pesukoneen päältä nautittuna, samalla kun laittauduin. Viini oli itse asiassa jotain ruokakaupasta ostettua mietoa viiniä, eikä maultaan erityisen mieleenpainuvan hyvää. Sama pätee itse asiassa vieressä näkyviin kuohareihin, jotka käytiin nauttimassa keskustan Butcher & Banker ravintolassa heidän synttäreiden kunniaksi. Ikinä ennen tätä en ole kuoharia ravintolassa tilannut - mutta lasillinen kustansi euron, joten kyllähän sitä. Kuoharit ei muutenkaan ole varsinaisesti mun juttu, enkä ymmärrä niistä käytännössä mitään. En kyllä viineistäkään sen puoleen, olen vain huomannut mistä tykkään enemmän ja mistä en sitten niin paljon. 

Nyt hyökkään juuri valmistamani lihapullapastan kimppuun ja otan rennosti loppuillan, ostettiin kaupasta glögiä ja piparkakkusuklaata, joten niillä herkutellaan illalla. Mukavaa viikon jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti