5.7.2015

Home inspiration

Mulla olisi todennäköisesti muutto edessä vielä jossakin vaiheessa tätä vuotta, jos puhutut suunnitelmat käy toteen, joten innostuin selailemaan Pinterestiä sisustusideoiden parissa. Mitään omaa asuntoa ei olla siis hankkimassa, vaan ihan vuokrakämppä, joten mahdollisuudet niissä on vähän rajalliset mutta omaksi onnekseni olen toistaiseksi asunut ensimmäistä Lahti-asuntoa lukuunottamatta sellaisissa vuokrakämpissä, jossa se ei ole niin justiinsa ja ympäristö on jo valmiiksi vähän elämää nähnyt. Toivotaan, että asunto-onni säilyisi jatkossakin!
Olen puolisen vuotta sitten tehnyt nykyisestä kämpästäni pari sisustuspostausta, ne pääsee kurkkaamaan tästä ja tästä. (Sittemmin keittiön järjestys on hieman muuttunut.)


home home5

Minähän en siis oikeasti ole mikään sisustaja ja luultavasti yleisellä mittapuulla omaa makuani voisi pitää vähän erikoisena. Kuten jo aiemmin sanoin, en tykkää yhtään tämän hetkisestä trendistä sisustaa kaikki valkoisella. Se on hyvä perusväri ja tasapainottaa ja luo valon ja tilavuuden tunnetta, mutta itse en voisi sellaisessa ympäristössä asua.
Millaisessa sitten? Olen aika boheemi, niin sanotusti, ja ympäristöni pitää kestää ajoittaista sotkuisuutta, epäjärjestystä ja päähänpistoja. Tykkään hirveästi puusta materiaalina ja ihan unelma olisi sellainen tummahkon ruskea puulattia (tai jäljitelmä). Jos silmääni miellyttävää sisustustyyliä pitäisi kuvailla, olisi se jonkinlainen sekoitus boheemia hippihenkisyyttä, rustiikkia, teollista ja maalaisromanttista. Tai jotain sinnepäin.
Joka tapauksessa oli tyyli mikä tahansa, toimivuus ja käytännöllisyys on ne ratkaisevimmat seikat! Myös se, että itselläni on koiratalous, tuo mukanaan omat lisänsä ja haasteensa.

home2 home4 home3

Eli kyllä, tein kokonaisen postauksen sisustushömpästä :D Vaikka eipä siinä tarkemmin ajateltuna ihan luvattoman paljon hömppää ole; omasta mielestäni on hyvin tärkeää luoda omasta elinympäristöstään itsensä näköinen ja omiin rutiineihin ja toimintatapoihin sopiva kokonaisuus, koska koti on (ainakin suurimmalle osalle ihmisistä) tärkeä ja keskeinen paikka. Kyllä, henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että täydellisyyteen ja naistenlehtiin pyrkiminen kotinsa sisustuksessa on liioittelua eikä kenenkään koti ole aina tiptop (myös valitsemani kuvat ovat jokseenkin epärealistisia, paitsi ehkä pari tuntia siivousurakan jälkeen), mutta ei pieni panostus mielestäni väärin ole. 

Itselläni olisi urakkana hioa ja petsata pari lipastoa, jotka olen mukaani napannut edellisestä asunnosta ja toisen tämän talon ullakolta. Ne ovat hieman kiikkeriä ja kieltämättä parhaat päivänsä eläneet, mutta olen niin kiintynyt niihin, etten raaski luopua niistä. Myös keittiönpöytä kaipaisi uusintakäsittelyä. Jos ja kun tästä muutan, olisi haaveissa myös sellainen eurolava-pöytä/lipasto/istuin, vaikka joo tiedän, jokaisella trendisetterillä on sellainen. Mutta otan sen vastaan haasteena enkä esteenä! ;)

Jos teillä on blogeissanne sisustusaiheisia juttuja ja esimerkiksi esittelyitä omista kodeistanne, niin linkatkaapa ihmeessä tähän! Asuntopostauksia on aina kiva käydä kurkkimassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti