26.1.2016

Leffapäiväkirja

Mie olen oikeastaan koko viime syksyn keskittynyt katsomaan erilaisia sarjoja (olen kevään aikana tekemässä uuden sarjasuosikkeja -postauksen) ja elokuvia on tullut katsottua huomattavasti vähemmän. Ja jos tulee katsottua leffa, niin se on tosi usein sellainen, jonka olen joskus aiemmin nähnyt ja tekee mieli katsoa se uudestaan. Mutta nyt oon kunnostautunut ja katsonut leffoja senkin edestä ja mennyt jopa oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Aattelin, että voisin kerätä ylös katsomani leffat ja kertoa niistä mielipiteeni! Nää kaikki elokuvat olen katsonut reilun viikon aikana. (Olen tavattoman huono arvioimaan mitään numeroilla, joten laitoin perään IMDb:n arvion, vaikka en yksi yhteen olekaan täysin samoilla linjoilla annettujen numeroiden suhteen.)

IMG_1125 IMG_1149

American Sniper (IMDb 7,3)
Mä en juurikaan perusta sota-aiheisista elokuvista, mutta kun näin tämän ilmestyneen Neflixiin, ehdotin poikaystävälle, että katsottaisiin tämä, koska se on kauhea Clint Eastwood -fani ja kyseinen heppu on ohjannut tämän elokuvan. Leffa kestää yli pari tuntia, mutta ei käynyt missään vaiheessa pitkäveteiseksi. Henkilökohtaisesti en lähtisi ylistämään erityisemmin, mutta ei tämä huonokaan ollut. Monella tapaa ajatuksia herättävä.

Jupiter Ascending (IMDb 5,4)
Leffaa katsoessa nousi oikeastaan vain yksi kysymys mieleen: mitä hittoa tapahtuu? Tähän pari tuntiseen seikkailu/toiminta/scifi pätkään oli tungettu oikeastaan kaikki, mitä elokuvaan nyt oikeastaan voi tunkea. Erikoistehosteita, räiskintää, onnettomasti pintaa raapaiseva rakkaustarina, tuhkimotarina, mielikuvituksellisia hahmoja (mm. lentäviä krokotiilejä tai vastaavia) sekä Channing Tatum. Jos puolet olisi jättänyt pois, niin tämä olisi jossain mielessä voinutkin olla ihan toimiva. Nyt tästä tuli lähinnä mieleen vaan huonosti tehty kopio Marvelin Thor -elokuvista ja ainakin omasta mielestä Chris Hemsworth pieksee Tatumin mennen tullen.

V niin kuin verikosto (IMDb 8,2)
Tää oli ehkä jokseenkin niitä pätkiä, jotka menee vähän yli ymmärryksen, mutta noin yleisesti olen kiinnostunut kaikenlaisista tulevaisuuden dystopisista kuvauksista, koska loppujen lopuksi mikään niistä ei ole täysin poissuljettu eikä mahdoton. Ja kyllä se Natalie Portman vaan on hyvä!

IMG_1158


The Breakfast Club (IMDb 7,9)
Mä löysin tämän dvd:n kolmella eurolla Prismasta ja oli pakko ostaa, koska olen halunnut nähdä tämän niin pitkään, mutta ei ole tullut missään vastaan! Jos miettii niitä kaikkia näkemäniäni high school -leffoja, niin olihan tämä nyt ehdottomasti paras. Miksei tämmöstä osata enää tehdä?

Walk of Shame (IMDb 6,0)
Teki mieli katsoa joku kevyt elokuva, johon ei tarvitse liiaksi keskittyä pysyäkseen kärryillä ja katselin sitten tämän. Ja ei tästä erityistä sanottavaa kyllä jäänyt :D Perus, muutaman hyvän ja huvittavan kohtauksen kohelluselokuva, joka on suht turvallinen valinta seurassa kuin seurassa katsottavaksi. Taustalla oleva ajatus siitä, ettei muiden mielipiteistä pitäisi välittää, vaan toimia ja olla niin kuin itse parhaaksi näkee, on ihan kiva lisä.

Good Will Hunting (IMDb 8,3)
Gotta love 90's! Jäätävää ysärityyliä sisältävä draamaleffa, joka on ollut katsottavien listalla ihan liian pitkään, mutta nyt sain rastin senkin viereen! Mullahan on ihan oma arvosteluasteikko tämän tyyppisille elokuville: jos tulee tirautettua kyynel tai pari tai jopa saada sellainen hepuli-itkukohtaus (been there done that, ei tosin oo varmaan koskaan joutunut pelkästään elokuvasta :D) ja tulihan tässä pari hassua kyyneltä vieritettyä poskea pitkin. Niin eihän tää huono ollut!

Philadelphia (IMDb 7,7)
Vähän hassua, että tämä elokuva tuli katsottua vasta nyt, koska tässä on aikalailla kaikkia meitsin lemppariasioita: oikeussalidraama, arkaluontoinen aihe ja hyvät näyttelijät. Tietyllä tapaa aika samanlainen kuin On aika tappaa -niminen elokuva. Tämä ei nyt tänä päivänä ole niin iso diili, koska homous ja aids eivät ole samanlaisia tabuja kuin ne joskus olivat. Elokuva on tehty yli 20 vuotta sitten, joten silloin tämä on herättänyt varmasti monenlaisia fiiliksiä. Tässä elokuvassa mä en itkenyt, mutta hyvä tämä silti oli!

IMG_1135 IMG_1147
mekko Vero Moda / neuletakki Mango / sukkahousut, kaulakoru sekä kengät H&M


Ensimmäinen yhteys (IMDb 7,4)
Ei ole ihan mun pala kakkua nämä tämän tyyppiset avaruus-aiheiset elokuvat, menee vaan niin yli mulla :D Interstellar oli vähän samaa sarjaa (paitsi että tässä ei oltu niin paljon avaruudessa) ja vaikka sekin oli ihan hyvä, niin meni vähän yli kuitenkin. Tämä elokuva oli tosi pitkä (2,5 tuntia) ja vaikka se ei oikeastaan missään vaiheessa tuntunut yli pitkältä (mä tosin katsoin tämän kahdessa eri osassa joten sillä saattaa olla vaikutusta) niin olisihan tämän ehkä hieman lyhyempäänkin muotoon saatu ihan toimivaksi. Plussaa 20 vuotta nuoremmasta Matthew McCounaugheystä, oli ilo silmälle!

Nothing But The Truth (IMDb 7,2)
Tavallaan ihan mielenkiintoinen ja otteessaan pitävä pätkä, mutta ehkä tässä oli vähän turhan paljon sellaista marttyyri-meininkiä ottaen huomioon kuitenkin sen, kuinka kylmäksi päähenkilön esitys tietyllä tapaa jätti. Ajatuksia nostattava kuitenkin siinä mielessä, että kuinka pitkälle olisi itse valmis menemään periaatteidensa puolesta ja asioiden, joiden suhteen tietää olevansa oikeassa.

Welcome to the Rileys (IMDb 7,0)
Tää oli mun mielestä itse asiassa yllättävän hyvä, yhden ilmeen Kristen Stewartista huolimatta. Lapsensa menettänyt pariskunta ottaa siipiensä suojaan nuoren prostitoidun, mikäs siinä. Tää oli kuitenkin omaan makuun sopivan pitkä, sopivan syvällinen, sopivan koskettava ja sopiva aika lailla kaikkea. En tiedä katsoisinko uudestaan (mulla kun on tosiaan tapana katsella samoja elokuvia useamman kerran), mutta ei yhtään tullut sellainen fiilis, että olisi hukkaan tähän käytetty aika mennyt. Jos elokuva kertoo omien demoniensa kanssa painivista ihmisistä, joilla kuitenkin riittää tahtoa ja energiaa auttaa pyyteettömästi muita, niin eihän siitä voi ottaa kuin esimerkkiä.

Mikä näistä sitten oli mun lemppari? The Breakfast Club! Ehkä silläkin perusteella, että se vaikutti näistä eniten sellaiselta, minkä jaksaa katsoa uudestaan :) Ootteko te nähneet näistä jotakin ja mitä mieltä siitä olitte? Plus kiinnostaako nämä tämmöset elokuva-postaukset vai jätetäänkö jatkossa väliin? 

4 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoinen postaus, lisää näitä :) Mukava saada leffavinkkauksia ja kuulla muiden mielipiteitä. Itse en ole näistä nähnyt muuta kuin Jupiter Ascending, mutta monet löytyy katsottavien leffojen loputtomalta listalta. Oon Jupiterin kanssa aika samoilla linjoilla kuin sä. Vaikutti lupaavalta mutta siinä on ihan liikaa kaikkea ja huonosti käsikirjoitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kyllä leffadiggari toisen tunnistaa! :D Kiva että tykkäsit :)
   Ja siis ton Jupiterin ja verikostonhan on käsikirjottaneet samat tyypit!! Ite en ois ihan samaa ekana veikannu :D

   Poista
 2. Ainiin katsoin tuon American Sniperin joku aika sitten. Täällä mielipidettäni siitä :) http://mammamiiau.blogspot.fi/2016/02/american-sniper.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käväisin lukemassa :) Olen vähän laiska kommentoimaan, mutta mulle saa kyllä enemmän kuin mieluummin halutessaan linkkailla kaikkia tämmösiä! :)

   Poista