17.1.2016

Pähkinäinen porkkanakakku

IMG_0837

Pähkinäinen porkkanakakku

3 kananmunaa
2½ dl sokeria
5 dl porkkanaraastetta (3-5 porkkanaa koosta riippuen)
1½ dl öljyä (rypsi, oliivi, rapsi tms.)
1½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
4 dl vehnäjauhoja
85 g saksanpähkinöitä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
(mantelirouhetta koristeeksi)

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Rouhi pähkinät pieneksi muruksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen porkkanaraaste sekä öljy. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot ja mausteet keskenään ja sekoita sitten vähitellen taikinan joukkoon. Lisää lopuksi pähkinärouhe (ota siitä hieman talteen, niin saat osan kakun päälle). Voitele vuoka (joko irtopohjavuoka tai jokin neliskanttinen vuoka, uunipellilliseen tarvii kaksinkertaisen taikinamäärän) ja levitä taikinan siihen. Paista uunissa 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes reunat alkavat irrota vuuasta ja kakku on kauniin värinen, eikä taikinaa tartu tikkuun. Anna jäähtyä ja valmista kuorrute: vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin tasaiseksi massaksi. Tomusokeri kannattaa siivilöidä paakkujen minimoimiseksi. Jos haluaa ekstrapaljon kuorrutetta, suosittelen tekemään tuplamäärän! :) Lopuksi koristele lopulla pähkinärouheella ja/tai mantelirouheella. 

IMG_0846 IMG_0839

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti