19.1.2016

Maailman helpoin mustikkapiirakka

Mustikkapiirakkaa keskellä talvea? No miksikäs ei! Tämän piirakan valmistus juontaa itse asiassa siitä, että sain viestiä yhdeltä mukavanoloiselta tytöltä, kuka kyseli edesmenneessä blogissani olleen mustikkapiirakan reseptin perään. Homma olisikin ollut helppo, jos olisin voinut vain kirjautua edelliseen blogiin sisään ja kopioida tuon piilossa olevan ohjeen, mutta ei. Olen piilottanut/poistanut sen blogin ja unohtanut käyttäjätunnuksen sekä salasanan :D Onneksi mulla on ollut jo monen vuoden ajan sama kaava, jolla teen mustikka- ja omenapiirakat. Nyt kun tätä tuli tehtyä, ajattelin laittaa reseptin tänne "uuteen" blogiin, ettei pääse katoamaan uudestaan :) Ja toisekseen: joku ihan oikeasti on käyttänyt just mun reseptiä, kuinka huippua!! :)

IMG_0900


Maailman helpoin mustikkapiirakka

150 g voita/margariinia
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 dl maitoa/piimää/maustamatonta jugurttia tms.
1 tl leivinjauhetta
2-4 dl mustikoita (riippuu kuinka marjaista haluaa)

Nypi voi, sokeri ja vehnäjauhot sekä leivinjauho käsin murumaiseksi massaksi, niin että se on melko tasaista eikä isompia voiklönttejä voi havaita. Ota muruseoksesta 1/3 talteen toiseen kulhoon. Sekoita loppuun 2/3 muruseokseen valitsemasi maitotuote (omasta mielestäni piimä on kaikista paras vaihtoehto, mutta jos sitä ei normaalisti käytä, niin litran ostaminen jääkaappiin voi olla vähän turhaa) sekä kananmunat yksitellen. Taikinan voi halutessaan maustaa vielä vaniljalla tai kardemummalla. Voitele ja jauhota piirakkavuoka tai irtopohjavuoka (24-28 cm) ja kaada taikina siihen. Lado päälle mustikat. Päällystä lopuksi talteen otetulla muruseoksella. Paista uunissa 175 asteessa 25-30 minuuttia ja kunnes piirakan pinta on kauniin värinen. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. 

IMG_0894 IMG_0899

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti