27.6.2016

Valkosuklaa-limekakku

Tein viime kuussa limen makuisen maidottoman "juustokakun" ja sen jälkeen niitä on tullut tehtyä pari lisää, reseptejä en tosin ole vain julkaissut. Nyt päätin sitten kokeilla lime-valkosuklaakakkua, vaikkakin valkosuklaasta johtuen tämä ei maidoton olekaan. Halusin tehdä kakun kuitenkin näihin kasviperäisiin tuotteisiin, koska kakun koostumus on hieman yllättäenkin paljon parempi kuin maitotuotteisiin tehtyä. Tämän kakun voi siis ihan hyvin toteuttaa käyttämällä tavallista vispikermaa ja tuorejuustoa :) Ohjeeltaan tämä ei paljon poikkea tuon aiemmin julkaistun kakun kanssa, mutta koska tästä tuli niin hurjan hyvää, ajattelin julkaista reseptin täällä siitä huolimatta!

IMG_7199 IMG_7198

Valkosuklaa-limekakku

pohja:
n. 100 g kaurakeksejä
n. ½ dl kauramaitoa
35 g leivontamargariinia/voita
täyte:
2½ dl Alpro vispiä
150 g Oatly Påmackan -tuorejuustovalmistetta
2 limeä
145 g valkosuklaata
5 liivatelehteä

Murskaa kaurakeksit blenderissä tai pussin sisällä esim. kaulinta apuna käyttäen pienehköksi muruksi. Sulata margariini/voi mikrossa miedolla teholla juoksevaksi. Sekoita keksimurun joukkoon yhdessä kauramaidon kanssa tasaiseksi mössöksi, taputtele kooltaan noin 20-22 cm irtopohjavuuan pohjalle tasaiseksi pohjaksi.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hieman. Pese limet huolellisesti ja raasta kuori mahdollisimman pieneksi raasteeksi. Purista hedelmien mehu talteen.
Vatkaa Alpro vispi kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon Oatlyn tuorejuustovalmiste, sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää jokkooon myös limeraaste sekä valkosuklaa ohuena nauhana. Kaada talteen otettu limemehu pieneen kattilaan, kuumenna kiehuvan kuumaksi ja sekoita liivatelehdet joukkoon. Anna jäähtyä hieman ja kaada sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte sitten keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan. Kakun voi koristella halutessaan limellä, suklaalla, marjoilla jne.

Psst! Mä olen miettinyt, että pitäisikö mun laatia noita ns. tägejä lisää? Esimerkiksi näitä reseptejä on aika runsaasti, joten helpottaisiko jos vaikkapa kaikki kakut löytyisivät kohdan "kakut" alta, muffinsseille olisi omansa jne? Kun nykyisin kategorioita on vain kaksi: ruoka ja leivonta. Löytyykö reseptit hyvin niiden alta, vai toivoisitteko lisää tunnisteita? Liittyen myöskin kaikkiin muihin postauksiin, mutta nämä reseptit lienee sieltä olennaisimmasta päästä :)

2 kommenttia:

  1. Uu täähän vaikuttaa hyvältä! Synttärit tulossa ja pitäs vanhempien ja isovanhempien kakkukahvituksille keksiä jotain suht vegaanista herkkua, koska haluan näyttää heille, että vegaaniset safkat on yhtä hyviä kuin muutkin. :D Itse siis about vuoden nyt vältellyt lihaa ja maitotuotteita (paitsi juustoja ja suklaata) suht tehokkaasti, ja viime aikoina yrittänyt etsiä ja opetella käyttämään myös maidottomia tuorejuustoja ja vispikermoja yms. Huonosti vaan tuntuu lähikaupoista löytyvän, niin täytyykin ottaa selvää, mistä löytäisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Ja tosiaan makuerot on ainakin omaan suuhun hämmentävän pienet - näitä tekeleitä on syöneet itseni lisäksi semmoset tyypit jotka käyttää maitotuotteita ihan normaalisti eikä millään uskonu ettei ole maitotuotteita (paitsi tässä toki toi suklaa). En tiedä missä päin asustelet mutta mie olen ainakin suht kätevästi löytänyt näitä tuotteita keskisuurista (tai isoista) s-ryhmän kaupoista. Pienemmissä on vähän huonompi valikoima. Näissä tuotteissa on kuitenkin hyvät säilyvyysajat eli voi ostaa hyvissä ajoin ennen juhlia :) Tarkotus olis jatkossa entistä enemmän keskittyä maidottomimpiin, gluteenittomimpiin ja kaikin puolin terveydelle edullisempiin leipomuksiin :) ehkä pari cheat reseptiä sinne väliin ;D

      Poista