13.6.2016

Tarjottavaa illanviettoon

Launtaina pari kaveria tuli istumaan meille iltaa, ja tämä oli tietenkin mainio mahdollisuus vääntää jotain hyvää pikkupurtavaa! Tällä kertaa päädyin kesäiseen melonisalaattiin, lohileipäsiin ja niiden kanssa juotiin mojitoa. Helppoa ja hyvää! Suurin työ taitaa olla noiden melonien paloitteleminen. 

IMG_6316 IMG_6323 IMG_6327 IMG_6319 
Kesäinen melonisalaatti

puolikas vesimeloni
puolikas cantaloupe-meloni
salaattisekoitusta (n. 60 g)
130 g mozzarellajuustoa/salaattijuustoa
päälle balsamicoa

Salaatin tekeminen kannattaa aloittaa juuston marinoinninsta, mikäli käyttää maustamatonta mozzarellajuustoa. Mä käytin marinoimiseen lorauksen öljyä, ripauksen suolaa ja pippuria, chiliä sekä basilikaa. Ainakin omasta mielestä juurikin chili toimi erittäin hyvin mausteena, koska se toi muuten aika makeaan salaattiin kivaa tulisuutta (muttei liikaa). Mozzarellan voi yhtä hyvin jättää marinoimatta, tai käyttää jos valmiiksi mausteöljyssä olevia salaattijuustoja. Leikkaa melonit haluamasi kokoisiksi paloiksi. Levitä salaattisekoitus (omassa sekoituksessa oli mm. rucolaa ja babypinaattia, ne toimivat mielestäni tosi hyvin) matalahkoo kulhoon tai lautaselle, laita melonilohkot päälle. Lisää lopuksi juusto ja viimeistele balsamico-kastikkeella. 
Monissa muutalta netistä löytyvissä melonisalaateissa on käytetty myöskin tuoretta minttua, mutta mä jätin sen pois, koska mojitoon tuli sitä ja jolloin olisi ollut ehkä vähän turhan minttuista :D Isomman satsin tästä salaatista saa helposti kaksinkertaistamalla määrät. Tälläisenään tästä riittää 4-6 ihmiselle vähän riippuen siitä, millaisia salaattirohmuja paikalla on.

Lohileipäset (n. 15 kpl)

omavalintaista leipää
250 g lämminsavulohta
100 g piparjuuri-tuorejuustoa (tai jokin muu maku)
noin 5-6 cm pätkä tuoretta kurkkua

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita sitten lohi, tuorejuusto ja kurkku tasaiseksi massaksi. Levitä paksuhko kerros leivän päälle ja paina toinen puoli päälle. Leikkaa puoliksi ja varmista pysyvyys esim. coctailtikulla.
Huom! Mikäli et käytä täysin tuoretta leipää, suosittelen kostuttamaan leipoiä (varsinkin "kansipalaa") hieman esim. vedellä, maidolla tms. Itse tein sen virheen, etten kostuttanut leipiä (koska tein ne aika ajoissa ja oletin että ne hieman pehmenevät jääkaapissa), joten illan edetessä päällisleivät menivät hieman kippuraan kulmista.

Mojito

Mojitot on mitä parhaimpia kesädrinkkejä, koska ne ovat raikkaita ja helppo valmistaa, eikä viinakaapissa tarvitse olla muuta kuin rommia. Mikäli rommista ei tykkää - ei hätää, sillä se maistuu todella vähän, sillä lime sekä minttu antaa niiden vahvan maun. Mojitojen tekemiseen tarvitset siis limeä (arvioisin, että n. 1 lime/2 drinkkiä), tuoretta minttua, sokeria, rommia sekä jatkeeksi kivennäisvettä. Ja tietenkin jäämurskaa tai -paloja, jotka itse kyllä unohdin meidän drinkeistä... :D Hyvin maistui silti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti