13.6.2016

Power of Makeup

Itselleni meikittömyys on aina ollut luonnollista, enkä ole millään tavoin hävennyt meikitöntä naamaani tai tuntenut oloani epämukavaksi. Se on oikeastaan aika lailla toistepäin - tykkään kyllä meikata ja saada itseni kivemman näköiseksi, mutta kaikista mukavin olo mulla on meikittä, koska ei tarvitse miettiä että jos nyt raavin naamaa, niin lähteekö puolet meikkipohjasta irti tai onko luomivärit ja rajaukset nyt edelleen siellä missä pitäisikin. Ja osittain myös ihotyypistäni johtuen meikittömyys tai hyvin vähäinen meikki on se kaikista paras vaihtoehto.
Koska mulla ei ole kasvoissani mitään sellaista, mitä pitäisi erityisesti peitellä tai muuttaa, on meikkini usein aika luonnollinen ja silloinkin kun meikkiä on verrattain aika paljon, niin sellaista mielikuvaa ei kuitenkaan synny. Ainakin oma poikaystävä on mulle näin todennut :D Toisaalta meikki on pakko pitää suht simppelinä, koska olen aika kaavoihin kangistunut meikkaaja, enkä jaksa mitään contouring-kikkoja tms. 

IMG_6164 IMG_6305 beforeafter2 
Suurimmat ongelmakohdat naamassani - ja ihossani on atopian mukanaan tuomat vaivat. Kuten kuvistakin on havaittavissa, silmänympärysihoni on aika punakka ja kuiva, ja silmäpussit helposti havaittavissa. Toinen ongelmakohta on suunympärys, varsinkin nenän ja ylähuulen välinen ihoalue. Se kuivuu ja hilseilee tosi usein, mikä on vähän kiusallista, koska sitä ongelmaa ei saa peitettyä samalla tavalla kuin punertavaa silmänympärysaluetta. Nämä ongelmat ovat vähän kausittaisia, saattaa olla yksi hyvä viikko ja sitten pari huonompaa. Mä en ole löytänyt tähän mitään selitystä toistaiseksi, enkä ihan sitä mieluista ja sopivinta tuotettakaan, mutta en aio luovuttaa! Jos teillä on jotain hyviä vinkkejä jaettavaksi, niin saa kertoa :)

Jos te näette mut kävelemässä täällä Lahdessa jossakin, niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä näette mut tuossa ensimmäisessä, meikittömässä ja hiuspidennyksettömässä lookissa. Ja todennäköisesti vielä silmälasit päässä. Mikään katseita (korkeintaan sääliviä) keräävä lookki ei siis ole kyseessä :D Joskus se olisi haitannut minua enemmänkin, mutta ei enää niinkään. Joka päivä ei vaan jaksa kiinnostaa, vaikka toki olisihan se kiva näyttää aina julkisesti liikkuessaan hyvältä, sädehtivältä ja oikein hyvinvointiselta, mutta en minä ainakaan jaksaisi pitää sellaista illuusiota yllä. Mieluummin menen töihinkin ilman meikkiä, totean työkaverille että kato nyt tätä naamaa, saanko olla keittiössä piilossa koko vuoron ja sitten olen. Työkaverit on tietoisia mun huonoista iho- ja naamapäivistä ja suhtautuvat niihin neutraalisti, mikä on kiva. Kukaan ei ihmettele, jos menen töihin vasemman puoleisen kuvan näköisenä, mutta kukaan ei myöskään ihmettele, jos seuraavana päivänä menen oikean puoleisen kuvan näköisenä.

beforeafter 
Se, kuinka meikkaa, kuinka usein ja millä tuotteilla, on jokaisen oma asia eikä mielestäni kukaan ulkopuolinen ole siihen sanomaan mitään. Omasta mielestäni useimmat ihmiset ovat nätimpiä vähäisemmällä meikkimäärällä, mutta jos henkilö itse kokee olevansa kaunis ja hyvännäköinen vasta puolen tunnin meikkausoperaation ja kymmenien eri tuotteiden käyttämisen jälkeen, niin se hänelle suotakoon. On toki niin taitavia meikkaajia, että niiden kaikkien tuotteiden alle kätkeytyy ihan toisen näköinen henkilö ja tällöin ulkopuolisia voi suututtaa tuo luotu illuusio, mutta meikkaaminenhan on juuri sitä varten. Että niinä päivinä, kun ei kestä katsoa peilistä sitä omaa, meikitöntä naamaa, jossa voi olla ihovirheitä, värivirheitä tai muuten vaan tuntuu, että nyt ei toimi, niin voi taikoa putelista putelin perään sellaisen lopputuloksen, että tuntee itsensä paremman näköiseksi, kenties itsevarmemmaksi ja omaan tyyliinsä sopivammaksi. 
Itse voisin elää ilman suurinta osaa kosmetiikkatuotteita, mutta toistaiseksi en ole kokenut mitään syytä, miksi pitäisi. Toisinaan on kiva meikkailla ajan kanssa, ja toisinaan jopa yrittää opetella uusia jekkuja, joita on Youtuben tuhansista tutoriaalivideoista poiminut. Tosin toisinaan tässä mennään vähän yli, kuten missä tahansa liiallisen materiaalin keräämisessä - kukaan ei tarvitse viittä erilaista meikkivoidetta tai ripsiväriä, kymmentä erilaista luomiväripalettia tai kahtakymmentä huulipunaa, joista ainakin neljä on suurinpiirtein samanvärisiä. Myönnän, että itselläni on erilaisia huulimeikkejä verrattain paljon, kun miettii että käytän jotakin niistä ehkä 2 kertaa viikossa, mutta muuten mulla pysyy aika hyvin tolkku kosmetiikkahankintojen suhteen, hommaan uusia kun joku loppuu, tai toisinaan heitän tuotteita pois, koska ne ovat olleet avattuja todella kauan, eikä niiden teho ole enää silloin yhtä hyvä + bakteerikasvustojen riski kasvaa huimasti. Tämä tällä tavalla pohjustukseksi tähän, koska mulla on ihan jäätävän iso kosmetiikkapostaus tekeillänsä, eli niistä suurin osa on hankittu ihan tarpeeseen eikä "huvin vuoksi ja koska oli kivannäköinen" ;)

Millainen suhtautuminen teillä on meikkaamiseen tai meikattuihin ihmisiin? Pidättekö itsestänne enemmän meikittä vai meikin kanssa (tai lähinnä tunnetteko olonne yhtä sinuksi ja itsevarmoiksi kummin päin tahansa)? Mä henkilökohtaisesti en koe olevani kaunis ihminen meikittä tai meikinkään kanssa, vaan sellainen perus ihan kivannäköinen. Niinä huonoinakin naamapäivinä, kun ei kuitenkaan jaksa panostaa sen enempää, mulle riittää tieto siitä, että saan itsestäni halutessani kivemman näköisen meikin turvin. Ja sitten taas joskus kesäisin, perinteisellä aamunaamalla ja tukka pörröllä, edellispäivän auringonsäteet vielä poskipäillä, on fiilis ettei sitä tarvi meikata ollenkaan. 

PS. Kaikki tämän postauksen kuvat on täysin muokkaamattomia ja ilman meikkiä-meikin kanssa kuvilla on aikaeroa ehkä se about puoli tuntia :)

4 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Mä meikkaan kyllä arkisin mutta hyvien kevyesti, koskaan en ole meikannut " liikaa " olen todennut sen ettei liika meikki sovi mulle eikä iholle. Hyvä niin, säästää rahaa ja aikaa :D Olen myös sujut sen kanssa jos en joskus jaksakkaan meikata, niin pystyn hyvin lähtemään kotoonta ilman meikkiä, ei ole ongelmaa ja siitä olenkin todella positiivinen koska nuorempana se tuotti hankaluukisa. Tuntui ettei ilman meikkiä voinut mennä mihinkään. Nyt kuitenkin asia on muuttunut ja joskus kivempi ollakkin ilman meikkiä. Tekee kasvoillekkin hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hahah, rahaa tosiaan säästyy ;D Eikä vain meikkikustannuksissa vaan myös puhdistusaineissa! Mä tosin puhdistan kasvoni usein samoilla aineilla, vaikka en olisi kyseisenä päivänä meikannutkaan. Mä en ole koskaan huomannut että meikkaaminen sinällään "vahingoittaisi" ihoani, kuten ehkä noista mun ongelmakohdista, kuten silmistä voisi päätellä, mutta vähän kaikkea on tosiaan kokeiltu, meikittömyyttäkin, enkä huomannut sillä mitään eroa noiden silmien tilaan, joten mikään kosmetiikan raaka-aine tai ainesosa tuskin lienee ongelman takana. Tai mistäs sitä tietää, kokeilun tulisi olla ehkä pidempi aikaisempi.
   Mutta kiva kuulla että sulle meikittömyys ei ole mikään "ongelma" etkä ota siitä enää turhia paineita :)

   Poista
 2. Itse meikkaan todella harvoin. Yleensä vain juhlatilaisuuksiin. Joskus yläasteella meikkasin joka päivä, mutta se johtui todennäköisesti siitä, koska kaikki muutkin tytöt tekivät niin:D Lukion aikana kuitenkin huomasin, ettei se meikkaaminen ehkä olekaan minun juttuni ja uskalsin olla ilman meikkiä. Mielestäni se tuntui todella vapauttavalta. Mutta tosiaan, ei minulla todellakaan ole meikkaamista vastaan mitään ja ihailenkin ihmisiä, jotka osaavat meikata kauniisti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on paljon tuttuja, jotka meikkaavat todella vähän ja ovat juuri niin tosi kivannäköisiä ja nättejä ihmisiä :) Mulla tuo meikkaaminen menee vähän kausittain, niin että joskus tulee meikattua paljon useammin ja enemmän ja sitten toisinaan ei juuri lainkaan. Ja sehän se pointti tavallaan tässä mun tekstissä olikin - että tuntee olonsa sinuiksi ja hyväksi oli sitten kummin tahansa!

   Poista