28.2.2017

Helmikuun leffapäiväkirja

Viimeistä päivää helmikuuta viedään, joten tässä olisi tämän kuun leffapäiväkirja! Kovin montaa elokuvaa kuukauteen ei mahtunut, koska olen lähinnä keskittynyt sarjamaratoneihin, mutta muutama sinne kuitenkin mukaan mahtui :) 


Zootopia (IMDb 8,1)
Helmikuun ensimmäinen leffa olikin animaatio! Tämä tosin taitaa kulkea enemmänkin nimellä Zootropolis (tsuuporolis käy kans) täällä meillä. Kuulin tästä hyvää palautetta työkaverilta (en siltä, keneltä yleensä vinkkejä saan) ja hankittuani Viaplayn hetkeksi päätettiin katsoa sen leffatarjontaa ja valittiin tämä. Me katsottiin suomeksi puhuttuna, mutta suosittelen kyllä katsomaan alkuperäisenä, itseäni Iina Kuustosen ääni häiritsi aavistuksen juurikin sen tunnistettavuuden vuoksi. No mutta, itse elokuva oli ihan metka, sinne oli ripoteltu paljon sellaisia aikuisillekin meneviä vitsejä ja juttuja, kuten monissa animaatioissa on. Jos noin yleisesti tykkää animaatioista kuten minä, niin ihan varmasti tämäkin uppoaa! Mihinkään omien suosikkien kärkeen tämä ei pompannut, mutta oli kuitenkin mielestäni hyvä ja viihdyttävä. 

The Client (IMDb 6,7)
Meillä oli vaikeuksia päättää elokuvaa, joten päädyttiin sitten jokseenkin varmaan valintaan: on mafiaa, oikeussalia ja epäoikeudenmukaisuutta. Elokuva kertoo siis nuoresta pojasta, joka päätyy silminnäkijäksi tapahtumapaikalle, jossa hänen ei todellakaan olisi kannattanut olla. Mafia pääsee selville pojan osallisuudesta tapahtumiin kuten myös FBI, joten peloissaan oleva, mutta fiksu nuorukainen päättää hankkia itselleen asianajajan. Mulla ei ollut mitään ennakko-oletuksia tätä elokuvaa kohtaan, jote siinä mielessä ihan positiivinen yllätys. Mikään juonikuvioiden sinfonia tämä ei kuitenkaan ollut, eikä näin ollen jää miksikään mieleenpainuvaksi elokuvakokemukseksi. Toisaalta ei myöskään jäänyt fiilistä, että miksi tuli tuhlattua pari tuntia elämästä tähän, joten jos rikosdraamat kiinnostaa niin kannattaa tämäkin tsekata.


The Giver (IMDb 6,5)
Olen muutamaan otteeseen vilkaissut tätä Netflixissä, mutta jättänyt kuitenkin katsomatta. Sitten satuin lukemaan positiivisen arvion Cinema Lozenge -blogista ja päätin antaa leffalle mahdollisuuden. Elokuva sijoittuu tulevaisuuden maisemaan, jossa kaikki on hyvin järjestelmällistä, rajattua ja tunneköyhää. Kaikki muuttuu, kun nuoresta Jonasista tulee valittu ja hän pääsee jyvälle menneisyydestä, jossa tunteet ja monet muut asiat olivat sallittuja. Ja onneksi annoin elokuvalle mahdollisuuden, sillä mä tykkäsin tästä hurjasti! Toteutus oli mun mielestä onnistunut, randomit ns. muistot, eli videopätkät, toivat leffaan elämää ja aitoutta. Ja olihan siinä pienessä sivuroolissa myös Alexander Skarsgård ♥ Elokuva pisti myös miettimään, kuinka paljon on sellaisia niin arkipäiväisiä itsestäänselvyyksiä, joita meillä on ja mitä jos ne kaikki otettaisiin yhtäkkiä pois ja joutuisi asumaan leffan kaltaisessa maailmassa? Suositus tälle filmille!


The Dead Girl (IMDb 6,7)
Sitten vähän hämmentävämpää osastoa. Elokuva kerää ympärilleen viisi eri tarinaa ihmisistä ja heidän elämistään, jotka kaikki liittyvät tavalla tai toisella löydettyyn kuolleen tytön ruumiiseen. Elokuva sinällään ei ole mitenkään jännittävä eikä kyseessä ole mikään rikosdraama vaikka niin kuvaus saattaa antaakin olettaa, vaan siinä keskitytään juurikin noihin erillisiin, mutta kuitenkin tavalla ja toisella yhteen liittyviin omalla tavallaan arkipäiväisen traagisiin tarinoihin. Mikään ei niistä kyllä millään tavalla onnistunut sykähdyttämään ja tämä oli lähinnä vaan masentavaa katsottavaa. Ei siksi, että tää olisi ollut erityisen huono, sillä näyttelijäsuoritukset oli uskottavia ja päteviä, mutta kokonaisuudessaan niin ankea kokonaisuus, että en lähtisi suosittelemaan. En myöskään suosittele niille, joille kaikki juonenkäänteet ja tapahtumat pitää vääntää rautalangasta, lopetuskin jää tietyllä tapaa roikkumaan vähän ilmaan.

The Dyatlov Pass Incident (IMDb 5,7)
Tämä Renny Harlinin ohjaama kauhu-scifi ähellys kulkee myös nimellä Devil's Pass ja perustuu löyhästi tositapahtumiin. Juonikuvio on taas niin tyypillistä settiä kun vaan voi: joukko suuruudenhulluja amerikkalaisnuoria lähtee jonkun menneisyyden mysteerin jalan jäljissä paikan päälle videokameran kanssa huonoa läppää heittäen ja tättärää, alkaa tapahtua kummia ja pelottavia juttuja. Tarjosiko tämä jotain uutta? Eipä oikeastaan. Oliko pelottava? Eipä juuri sitäkään. Kannattaako katsoa? Siinä tapauksessa, jos haluaa nähdä keskinkertaista kauhua muistuttavaa videonpätkää, jossa on kasa tuntemattomia näyttelijöitä mitäänsanomattomilla roolisuorituksilla, niin sitten tää ois just bueno!

Whip It (IMDb 6,9)
En tiedä kuinka monta elokuvaa, joilla on parikin nimivaihtoehtoa, voi saada mahtumaan samaan kuukauteen, kun yleensä tämmöisiä kaksoisnimellisiä (suomennoksia ei lasketa) ei tule vastaan koskaan :D Tämä leffa siis tunnetaan todennäköisesti paremmin nimellä Roller Girl ja se on näyttelijä Drew Barrymoren esikoisohjaus. Näin joitakin vuosia sitten elokuvan trailerin ja pidin sitä vauhdikkaana ja kiinnostuin leffasta mutta tattadaa, kesti näin kauan että sain sen katsotuksi. Leffa on tarina pikkukylän kasvatista, joka päätyy mukaan roller derbyn vauhdikkaaseen maailmaan. Noin yleisesti kaihdan kaikkia vähääkään urheiluun liittyviä elokuvia, mutta tähän oli saatu kivasti kaikkea muutakin. Elokuva oli viihdyttävä, hauska, jopa koskettava ja sitä katsellessa melkein huomasi itsekin kaipaavansa rullaluistimille, vaikken ole koskaan edes kokeillut niitä. Ja se on omassa mittakaavassa jo osoitus siitä, että elokuva on onnistunut. Lämmin suositus siis tälle!


Kuukauden lemppareiksi nousi The Giver ja Whip It, sekä tietysti animaatio Zootropolis. Kaikki olivat sellaisia, että voisin ne joskus katsoa uudestaan! Oliko tämän kertaisessa leffapäiväkirjassa teille tuttuja elokuvia ja millaisia mielipiteitä teillä on niistä? 

2 kommenttia:

 1. Sama homma kävi itselle. Harvinaisen vähän leffoja tultu katseltua tässä kuussa, kun sarjat ovat vieneet kaiken huomion. Tv-sarjat ovat koko ajan vain parempia ja parempia. Mutta se hyvä puoli on siinä, että katsoi vähemmän leffoja, että katsoi myös vähemmän huonoja leffoja :DD En tainnut yhtäkään täysin huonoa leffaa katsoa tässä kuussa, saavutus sinänsä - niitäkin kun on niin paljon... Tietysti Oscaritkin vie osan huomiosta kun kiinnostus oli vain niitä leffoja kohtaan, niin ei tehnyt mieli pistää mitään muuta leffaa päälle suuremmin :D

  Kiitos hatunnostosta xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, mulla on aina tapana linkata blogit, joista olen inspiraatiota saanut :)

   Nojoo, toi pitää kyllä paikkansa - mitä enemmän elokuvia katsoo niin sitä enemmän sinne ikävä kyllä mahtuu niitä huonoja... tai jos ei nyt varsinaisesti huonoja niin sellaista keskinkertaista tusinakamaa, josta ei jää loppujen lopuksi mitään käteen.
   Ite en seurannut Oscareita tänä vuonna (joskin olisi vissiin pitänyt sen säädön takia :D) enkä leffoihinkaan ole tutustunut vielä yhtään, mutta eipä tässä mikään kiire ole :)
   Tv-sarjoista pakkoa sanoa vielä sen verran, että oon ihan samaa mieltä! Niihin panostetaan nykyisin tosi paljon ja hyviä sarjoja on ja ilmestyy koko ajan lisää. Tosin monien sarjojen kohdalla on vähän se ongelma, että koska niitä venytetään ja venytetään, niin jossakin kohtaa se alkuperäinen punainen lanka tuntuu vähän katoavan ja juonikuvioista tehdään mahdottomiakin, mutta toisaalta sehän on vaan tv-viihdettä. Mutta musta ois tavallaan mukavampi, että sarjat laitettaisiin johonkin tiiviiseen 4-6 tuotantokauden pakettiin eikä yli kymmentä tuotantokautta kuten lempparissani Supernaturalissa tai esim. Greyn Anatomiassa... :D

   oho, tulipa pitkä kommentti! :D

   Poista