5.3.2017

Day With Me

Millainen on meikämandoliinin suht perus lauantaipäivä? Se selviäis aikalailla just nyt! Erikoisinta tässä kyseisessä lauantaissa, eli eilisessä, on oikeastaan se, että mun työt alkoi vasta kuudelta illalla - yleensä vuoro alkaa jo aiemmin päivällä.

10.15 Herään. Kello on kyllä ollut soimassa jo puoli yhdeksän paikkeilla ja pari kertaa sen jälkeenkin, mutta olen tuttuun tapaan hiljentänyt puhelimen ja jatkanut unia. Käydään heti pihalla Jedin kanssa, kävellään kortteli ympäri.
10.30 Aloitan aamuisen operaation, eli hiusten hennaamisen. Sekoitan väriaineen ja sillä aikaa kun se jäähtyy, tiskaan muutamat tiskit ja levitän sitten värin päähän, mikä onkin varsinainen sotkuoperaatio, sillä en muistanut hankkia hanskoja, joten joudun levittämään värin päähän pakastepussia apuna käyttäen...

IMG_3798 IMG_3801
10.50 Palaan keittiöön ja valmistan vohvelitaikinan, teen kahvisiirappia ja valmistelen uuniin menevän karjalanpaistin, eli leikkaan mukaan porkkanaa ja sipulia. Vohvelien paiston lomassa luen uusinta Trendi -lehteä. Tämän kertaisessa lehdessä oli harmittavan vähän itseäni kiinnostavia juttuja, mutta toisaalta ostinkin lehden vain ja ainoastaan sen superedullisen hinnan takia.
11.50 Vohvelit ovat valmiita, joten keitän vielä kahvia ja istahdan sitten pöydän ääreen syömään ja katson samalla yhden jakson Olipa kerran -sarjaa.
12.45 Aika pestä hennaväri pois ja samalla käyn tietysti suihkussa, kuorin ihon, nypin kulmakarvat ja niin edelleen.

IMG_3806 IMG_3810
13.15 Mulla alkaa maanantaina kirpparipaikka Lahen Cetorilla (paikka 10, jos joku on kiinnostunut) ja kaikki tavarat on vielä hinnoittelematta. Joten nyt on aika käydä niiden kimppuun. Tavaraa onkin melkoisesti ja lähes kaikki hinnoittelulaput menevät, joudun maanantaina ottamaan niitä ehkä lisää.
14.30 Hiukset ovat kuivuneet luonnollisesti, joten sudin niihin vähän muotoilutuotteita ja suoristan ne. Samalla myös teen pohjameikin ja laitan piilolinssit silmiin. Hennaus onnistui paremmin kuin odotin, sillä tähän asti olen hennannut hiukset aina käsitellyn, vaalennetun hiuksen päälle, jolloin väri on totta kai tarttunut hyvin. Nyt mulla oli reilu juurikasvu omaa, melko tummaa hiusta, joten en tiennyt miten väri tarttuu. Ihan kivasti! Lopputulos ei ole maailman tasaisin, mutta väriä jäi vielä toista värjäyskertaa varten, joten voin halutessani tasoitella lopputulosta jonkun ajan kuluttua. 
15.00 Lähdemme Jedin kanssa lenkille. Tänään ei ole pitkän lenkin vuoro, vaan kävellään puolen tunnin vakkarilenkki. Saan puhuttua myös poikaystävän mukaan.
15.30 Kotiin palatessa alan laittaa ruokaa. Karjalanpaistin paistoin tosiaan jo aamupäivällä, mutta nyt keitän perunat ja valmistan lihalle kastikkeen. Ruuanlaitoin ohessa meikkaan loppuun ja laitan hiukset lopulliseen kuntoon. 

IMG_3814 IMG_3829

16.15 Ruoka on valmista ja istahdetaan pöydän ääreen syömään. Ruuan jälkeen otan pienen lepotauon ja katson samalla taas yhden jakson Olipa kerran -sarjaa.
17.15 Laitan kamat kasaan ja lähden kotoa ostamaan kaupasta pari litraa maitoa sekä välipalakeksejä ennen työvuoron alkua. Olen työpaikalla jo hyvissä ajoin, kuten lähes aina, joten aloitan työt vähän etuajassa. Mulla on tänään salivuoro, joten käyn muutaman työkaverin kanssa pikaisen briiffin siitä, mikä on tilanne ja mistä jatkan.

IMG_3860
18.00 Työvuoro alkaa virallisesti. Ensimmäinen puolitoistatuntinen on melko rauhallinen, lähinnä ongelmaa tuottaa asiakkaat, jotka eivät kiinnitä huomiota laittamaamme kylttiin, jossa kehotetaan odottamaan pöytiin ohjausta (normaalisti meillä ei näin ole, mutta edellinen lauantai osoitti että kannattaa ainakin kokeilla). Jossakin vaiheessa ruuhka odotetusti pääse valloilleen ja ajankulusta pysyn kartalla ainoastaan tiettyyn aikaan olevien pöytävarausten avulla. Työvuoro on aikamoista säntäilyä ja hommia saa painaa hurjalla sykkeellä.
00.00 Työvuoro päättyisi, mutta tekemistä on vielä niin paljon, että ylitöiksi menee.
00.55 Pääsen vihdoin lähtemään työpaikalta ja kävelen kotiin. Heti kotiin tullessani käytän Jedin vielä pikaisesti pihalle, kuten se on tottunut, vaihdan vaatteet ja jutustelen hieman jo nukkumaan menneelle poikaystävälleni ja menen sitten pesemään meikit pois.
01.25 En ehtinyt työvuoron aikana syödä muuta kuin erään työkaverin tuomia karkkeja, joten nälkä on melkoinen. Monesti en jaksa tässä vaiheessa enää laittaa syötävää, mutta nyt on pakko tehdä pari leipää. 

IMG_3881 IMG_3893

01.40 Iltapala, tai siis yöpala natustettu ja painelen sänkyyn nukkuvan poikaystävän viereen. Selaan vielä muutamat somekanavat ja muutaman muun sivun. Myös Jedi liittyy seuraan ja hyppää nukkumaan jalkoihini.
02.00 Laitan aamulle muutamat herätykset, jotka tosin tiedän etukäteen taas sammuttavani, mutta laitan kuitenkin. Sitten puhelin pois ja nukkumaan! Ihan heti en tietenkään nukahda, sillä vaikka kroppa on uuvuksissa, mieli ei ole ihan vielä niin nukuksissa. Kestää varmaan puolisen tuntia, ennen kuin nukahdan.

Sellainen oli mun eilinen lauantaipäivä! Tänään olo on vähän nuutunut, mutta eiköhän ulkoilu tuolla aurinkoisessa pakkassäässä hieman piristä ja sitten mua odottaakin vielä iltavuoro. Huomenna on vapaa ja palkkapäivä, aina yhtä huisin hieno yhdistelmä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti