12.6.2017

Bray, Irlanti

Viikon mittaisen reissumme puolivälissä oli aika siirtyä etelärannikolta itärannikolle, nimittäin kaupunkiin nimeltä Bray, mikä sijaitsee noin 22 km Dublinista etelään. Junalla tänne rantakaupunkiin matkustaa noin 45 minuutissa (koska juna pysähtyy matkalla jokaisella pysäkillä) eikä menolippu kustanna neljää euroa enempää, menopaluunkin taisi saada seitsemän euron kieppeillä.
Mikään iso kaupunki ei ole kylässä, mutta varsinkin kesällä tämä on suosittu kohde irlantilaisten keskuudessa ja luonnon takia tekemistä riittää. Me vietimme täällä melkein kolme päivää ja kaikille päiville riitti tekemistä. Mä rakastuin tähän paikkaan syvästi ja suosittelen matkustamaan tänne, etenkin jos reissaa Irlannissa kesällä! Voisin kuvitella kaupungin olevan talviaikaan vähän kuolleempi.

IMG_6012 bray IMG_6086 IMG_5829

Me yövyimme täällä ollessa Esplanade -hotellissa, joka sijaitsi ihan kivenheiton päässä rannasta - meidän huoneessa oli merinäköala mikä oli aika luksusta. Hotelli oli muuten tosi miellyttävä, mutta miinusta tulee siitä että wifi toimi vain yleisissä tiloissa ja sielläkin tosi huonosti. Mutta toisaalta eipä loman tarkoituksena ollutkaan viettää aikaa hotellihuoneessa somea selaten, joten siinä mielessä melko mitätön seikka.

Brayn hallitseva maisema on rantabulevardi, joka johtaa Bray Headille, korkealle kukkulalle. Juna-asema sijaitsee melko lähellä rantaa, ja kaupungin keskusta sijaitsee toisessa suunnassa, pääkadulle on about kilometrin matka. Liikevalikoima koostuu lähinnä ravintoloista, kahviloista ja paikallisista putiikeista. Me tosin löysimme parhaat ruokapaikat rantabulevardin alkupäästä - Platform Pizza sekä BoxBurger oli molemmat oikein kivanoloiset mestat. Bulevardilla sijaitsi monta muutakin ravintolaa.

IMG_5843 IMG_5982 IMG_6075 IMG_5974 IMG_6090

Mitä Brayssa sitten voi tehdä? Yksi suosituimmista kohteista on cliff walk, maisemareitti joka nimensä mukaisesti menee Bray Headin reunalla meren viertä kohti seuraavaa kylää Greystonesia kohti. Tästä ja toisesta liikunnallisesta aktiviteetista, itse Bray Headin huipulle kiipeämisestä teen kuitenkin oman postauksensa, sillä kuvamateriaalia on ihan liikaa kerrottavaksi tähän samaan postaukseen :D Eli pysykää niiden osalta kuulolla!

Rantabulevardilla sijaitsee myös Sealife, jossa poikkesimme eräänä päivänä, mutta valitettavasti tätä kohdetta en voi oikein suositella. Sisäänpääsymaksu oli 12,5 euroa henkilöltä ja nähtävää oli mielestäni hyvin vähän. Jos on elämänsä aikana käynyt jossakin vastaavanlaisessa paikassa, niin suosittelen jättämään tämän väliin.
Noin puolentunnin kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsee Killruddery House & Gardens, kaunis puutarha-alue. Valitettavasti tännekin on sisäänpääsymaksu, mikä tuntui omasta mielestä vähän oudolta, koska ei alue niin hurjasti eronnut mistään yleisestä puistosta mielestäni (paitsi toki kasvillisuuden puolesta) mutta jos matkabudjetissa on ylimääräistä, on tämä ihan vierailemisen arvoinen paikka.
Kaupungissa järjestetään käsittääkseni aika paljon tapahtumia ja festivaaleja, joten niitäkin kannattaa pitää silmällä, jos suunnittelee kaupunkiin matkaamista. Rantabulevardin varrella on myös joitakin huvipuistolaitteita.

IMG_6035 IMG_5871 bray2 IMG_5836 IMG_6029 IMG_5999 IMG_5853

Kohteena Bray oli sellainen, että menisin tänne heti uudestaan yhtään sen enempää miettimättä. Koska vierailimme täällä ihan kesäkauden alkupuolella, ei uimista oikein voinut miettiäkään (jotkut paikalliset hurjapäät tosin pulikoivat meressä) mutta jos paikalle matkustaa keskellä kesää, uskoisin sen olevan mahdollista. Ihmiset olivat täällä tosi ystävällisiä ja täällä oli sellainen ihana pikkukylä -fiilis. Mutta palataanpa Brayhin vielä toisen postauksen verran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti