7.6.2017

Cork Photodiary

Meidän Irlannin matkamme ensimmäinen etappi oli Etelä-Irlannissa sijaitseva Corkin kaupunki, joka on maan toiseksi suurin ja levittäytynyt Lee -joen varrelle. Matkasimme tänne junalla, matka kesti hieman reilu 2 ja puoli tuntia. Halvimmillaan junaliput saa kahdella kympillä per henkilö, mutta suosittelen ostamaan liput reilusti etukäteen netistä. Corkin juna-asemalta Kentiltä on vajaan kilometrin matka kaupungin keskustaan. Kaupunkiin pääsee myös bussilla (kahden hengen liput kustansivat hieman reilu 30 e ja bussimatka kesti lähes 4 tuntia) sekä lentäen, sillä Corkissa on kansainvälinen lentokenttä.

IMG_5682 IMG_5700 cork2

Corkin ydinkeskusta sijaitsee Lee -joen haarojen välissä pienellä saarella ja sen kiertää tosi helposti kävellen ja eksymisen mahdollisuus käytännössä olematon, koska joenhaarat rajaavat alueen. Itselle tuli kuitenkin täysin yllätyksenä, että kaupungin pohjoispuoli on niin mäkinen, vaikka kuvia kaupungista olenkin aiemmin nähnyt.

Kaupungin yleisilme on hyvin samantyyppinen kuin Dublinin, mikä johtuu varmasti pitkälti joki -tekijästä, mutta noin yleisesti mulle tuli fiilis, että Cork on vähän "rapistuneempi" ja tympeämpi. Mua ei vallannut ollenkaan sellainen riemukas fiilis täällä toisin kuin heti Dubliniin mennessä. Tuli myös fiilis, että nähtävää ei ole ihan hirveästi ja sen takia en suosittelisikaan muutamaa päivää pidempää stoppia kyseisessä kaupungissa. Ei sillä, että paikassa olisi ollut jotain vikaa tai siellä viettämämme aika olisi ollut jotenkin epämieluisaa, kaupunki ei vaan iskenyt sillä tavalla, tiedättehän. 

IMG_5692 IMG_5663 IMG_5675

Yövyimme täällä ollessamme Kinlay House -nimisessä hostellissa ja kyseisestä paikasta ei ole mitään huonoa sanottavaa. Huone oli toki vähän vanhanlainen ja ehkä jonkun mittapuulla "nuhjuinen" mutta kelpasi meille oikein hyvin, koska meillä oli oma huone kylppärillä. Henkilökunta oli tosi mukavanoloista ja kun varasimme hostellin kautta päivämatkan Cliffs of Moherille, saimme tosi hyvän alennuksen. Hostelli ei sijainnut ihan ydinkeskustassa vaan Shandonin alueella, mutta paikasta ei ollut kuin about viiden minuutin kävelymatka keskustaan. Junalta tullessa meillä oli vähän vaikeuksia löytää paikkaa, mutta ystävälliset paikalliset osasivat neuvoa tien. Neuvon kysymistä ei muuten kannata arastella ollenkaan - ainakin meidän kohdalle osui vain ja ainoastaan ystävällistä porukkaa jotka neuvoivat mielellään. Tulipa yksikin kaveri itse kysymään, tarvitaanko apua, kun kartan kanssa seistiin kadunkulmassa. Sillä kerralla ei kyllä tarvittu, hahah. 

IMG_5698 IMG_5720 cork

Ruokapaikoista sen verran, että jos vaan mahdollista, niin suosittelen ottamaan selvää vähän etukäteen. Ravintoloita on sijoiteltu ympäri kaupunkia sinne sun tänne ja kun nälkäisenä kiertää katuja hyvää paikkaa etsien, ei niitä tietenkään juuri siihen hetkeen löydy mistään. Me käytiin ruokailemassa Son of a Bun sekä Captain Americas Cookhouse and Bar -nimisissä mestoissa, jotka olivat hintaluokaltaan aika normaalia tasoa. Ruoka oli ihan hyvää, ei mitään kovin uutta eikä maata mullistavaa, mutta toisaalta ei lähdetty sellaista hakemaankaan.

Oltiin mestoilla arkipäivinä, ja tulin huomanneeksi, että moni ravintola/kahvila sekä kaupat menevät aikaisin kiinni, siinä viiden ja kuuden välillä, mikä on hyvä ottaa huomioon. Ostoksille suuntaisin mieluummin Dubliniin, mutta ydinkeskustasta löytyy kyllä hyvä valikoima erilaisia liikkeitä. 

IMG_5716 IMG_5721

Vaikka kokonaiskuva jäikin vähän valjuksi ja tylsähköksi, niin mua ei kuitenkaan kaduta ollenkaan, että tuli täälläpäin käytyä. Kohteena ei kuitenkaan sellainen, että menisin ensimmäisenä uudestaan - jonkun road tripin yhteydessä voisi pysähtyä. Eli jos mielessä on kiertää Irlantia enemmänkin, kannattaa tämä ottaa yhdeksi stopiksi, koska kyllä täällä riittää nähtävää ja tekemistä päiväksi pariksi :)

2 kommenttia:

  1. Vitsi miten upeita kuvia tässä ja edellisessä postauksessa!! Tykkään matkapostauksista niin paljon, eli odottelen innolla sun seuraavaa! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos ♥ minäkin tykkään matkapostauksia lukea muiden blogeista - esim just sun blogista saanut "kokea" Sveitsiä ja monissa muissa blogeissa joitain kaukomaita, jonne itse voi vaan unelmoida matkustavansa :)

      Poista