6.6.2017

Irlannin-matka numeroina

Moi jengi! Tässä sitä oltais, reissusta selvinneenä ja reaaliaikaisten postausten äärellä. Mulla on juttua ja kuvamateriaalia vaikka kuinka ja tuntui vähän hankalalta päättää, että mistä sitä ylipäätänsä lähtisi liikkeelle. Ajattelin, että otetaan näihin reissupostauksiin tämmöinen kepeä aloitus - eli meidän reissu yksinkertaisin numeroin kerrottuna. (Kuvat ja jutut täysin randomissa järjestyksessä.) 

IMG_5736 IMG_5636 IMG_6039 IMG_6097 
6 huonoa hiuspäivää. Ja oltiin reissussa siis 7 päivää. Yhtenä päivänä onnistuin laatimaan itselleni nutturaväkerryksen, joka näytti kivalta ja pysyi koko päivän hyvänä. Siltä päivältä ei ole minusta kuvaa :D Mutta Irlannin kosteahko ilmasto ja mun luonnonkihara tukka takas sen, että jossakin vaiheessa tilanne vaan karkas käsistä. Lisäksi mukana olleet hiustuotteet eivät olleet nappivalinta mun kuontalolle.

1000 matkan varrella nähtyä lehmää. En mä niitä tietenkään laskenut, mutta kyllä niitä kaikkien juna- ja bussimatkojen varrella tuli nähtyä niin paljon, että varmasti tuhansissa liikuttiin.

14,40 euroa. Oli itselleni ostamien tuliaisten loppusumma. Tämä piti sisällään kahvia ja kahvisiirappia.


IMG_5668 IMG_5763 IMG_5949 IMG_5858


11 tuntia. Noin suunnilleen bussissa vietetty aika. Meidän oli tarkoitus matkustaa junalla Corkista Dubliniin, kuten mennessäkin, mutta kaikki edullisemman hintatason liput oli myyty loppuun. Siinä matkassa vierähti melkein 4 tuntia.

1 elokuva. Käytiin Corkissa ollessamme katsomassa uusin Pirates of the Caribbean -teos, kun bongattiin leffateatteri suht läheltä meidän kämppää ja 3D liput maksoivat 10 e/hlö. Vois vaikka Finnkino ottaa mallia noista lipun hinnoista... (normi 2D lippuhan maksoi 9 euroa.)

404 valokuvaa. On virallinen reissukuvien määrä, kameralla otettuna siis. Erikseen on sitten vielä meikäläisen puhelimella räpsityt otokset, joita tosin ei varmaankaan ole pariakymmentä enempää.


IMG_5634 IMG_5722 irlanti IMG_5678


5 kaupunkia/kylää. Tähän listaan mahtuu tietysti Dublin ja Cork, sekä Doolin, Bray ja Greystones. Nämä siis paikkoja, joissa itse olimme ja kävelimme, eikä menty läpi junalla tai bussilla.

2 juotua siideriä. Enempää en alkoholia matkan aikana nauttinut, koska siihen olisi mennyt hirveästi rahaa ja sitä meidän budjetti ei sisältänyt. Eikä varsinaisesti olisi haluttanutkaan alkaa ryyppäämään - vaikka irlantilaiset pubit makeita ja letkeitä mestoja suurimmaksi osaksi ovatkin ja niissä viihtyy.

241 metriä. On Bray Headin korkeus merenpinnasta ja me kiivettiin sen huipulle. Nousu ei loppujen lopuksi ollut kovin vaikea (poikaystävä oli vähän toista mieltä tosin) mutta kyllä sen tunsi jaloissa. Pitäisköhän mun harkita vuorikiipeilijän uraa?

IMG_5981 IMG_5657 IMG_5844 IMG_5814


1,17 euroa. Meikäläisen tilin saldo reissun lopussa :D Mutta money well spent ja tällä kertaa ei todellakaan turhiin shoppailuihin! Kävin toki kiertämässä kaikki rättikaupat ja olisi sieltä varmaan jotain tarttunut mukaan, jos ois ollut rahaa millä mällätä, mutta aika vähän mun silmään osui mitään kivaa.

8 henkilöä. Viimeisessä majoituspaikassa, jossa oltiin siis matkan viimeinen yö, nukkui samassa huoneessa 8 tyyppiä, meidät mukaan lukien. Ei ollut varsinaisesti reissun miellyttävin kokemus eikä parhaat yöunet, vaikka mä en ole mitenkään erityisen herkkä tämmösille tilanteille - poikaystävä sen sijaan sanoi nukkuneensa tuskin ollenkaan. Sängyt ei oletetusti olleet mukavimmasta päästä.

1 1/4 palanut naama. Poikaystävä poltti naamansa yhtenä iltapäivänä aika pahasti, sillä ei oltu tajuttu ollenkaan varautua moiseen. Samoin mulla kärähti vähän nenänpää, mutta koska palan tosi heikosti ja bb-voiteessani oli pieni suojakerroin, vältyin keitetty rapu -efektiltä.


IMG_6076 IMG_6018 IMG_5885 IMG_6085

Eli kaikenkaikkiaan meidän reissu oli todella onnistunut - jopa yli odotusten. Kaikki sujui tällä kertaa täysin ongelmitta, ei eksytty kertaakaan (ainostaan Corkissa majapaikka meinasi olla vähän hukassa mutta puolustukseksi sanon että oltiin koko ajan oikeaan suuntaan menossa) ja sää oli mitä mahtavin Irlantilaisella mittapuulla - viikkoon mahtui ainoastaan yksi kokonaan sateinen päivä eikä sekään ollut kovin paha. Päästiin näkemään upeita maisemia ja viettämään aikaa ihan kahdestaan. Viikko on just passeli aika tämmöiseen reissuun, vaikka täytyy todeta että tämä oli matkana ehkä tähän asti kuluttavin, koska niin lyhyessä ajassa koluttiin monta paikkaa ja matkustamista maan sisällä kertyi tosi paljon. Mutta oon ihan supertyytyväinen ja jatketaan reissupostauksilla! :) (jos on jonkinlaisia toiveita niin niitä saa esittää!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti