19.6.2017

Pollo Limonello

Bongasin ihan vahingossa jo muutaman vuoden vanhan Pollo Limonello -reseptin WTD-blogista ja päätin ottaa sen pikemmiten kokeiluun. Nimittäin yleensä kun teen kanasta ruokaa, on se hyvin aasialaisittain maustettua ja tarjoiltu riisin kanssa, eli tämä kanapasta on tervetullutta vaihtelua ja sopii kaiken lisäksi erinomaisesti kesään!

pollolimonello

Pollo Limonello

400-600 g maustamatonta kanafileetä /fileesuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
muutaman sentin pätkä tuoretta inkivääriä
suolaa
rouhittua mustapippuria
½ tl kurkumaa
2 rkl hunajaa
sitruuna
1 prk Valio ruokakerma & rahka
pastaa
parmesaaniraastetta
tuoretta korianteria


Leikkaa kanafileet sopivan kokoisiksi paloiksi. Pese sitruuna huolellisesti, raasta kuori pienellä terällä ja purista sitten mehu talteen. Pilko sipulit ja inkivääri pieneksi.
Paista kanafileitä öljyssä tai voissa niin että ne saavat hieman pintaväriä, mausta suolalla, mustapippurilla sekä kurkumalla, joka tosin on reseptissä lähinnä sen antaman keltaisen värin takia, eikä niinkään maun. Sen voi siis halutessaan jättää pois. Lisää joukkoon sipulit, inkivääri, hunaja sekä ruokakerma & rahka, anna kiehahtaa. Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste sekä mehu, vähennä lämpötilaa ja anna tekeytyä rauhassa. Laita pasta kiehumaan.
Kun pasta on kypsää, valuta keitinvesi pois ja sekoita kanakastike sen joukkoon. Tarjoile parmesaaniraasteen ja tuoreen korianterin kanssa.

Itselle tämä oli tervetullutta vaihtelua, mutta olen varmaan tottunut niin mausteiseen ruokaan, että jotenkin tämä tuntui liian "tyhjältä" :D Ensi kerralla mukaan voisi tuikata vähän vihreää chiliä ja kenties himppasen enemmän valkosipulia sekä inkivääriä.

IMG_6289

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti