18.8.2017

Cacio e pepe

No nyt ei voi ruoka enää italialaisemmaksi tai helpommaksi mennä! Törmäsin tähän pastaan Soppa365:n sivuilla ja ööö koska rakastan a) mustapippuria ja b) juustoa, niin kipin kapin kauppaan hakemaan tarvikkeet. Simppeliydestään huolimatta hyvää ja maistuvaa, mä olen tehnyt tätä viikon sisällä nyt kaksi kertaa...

IMG_7606
IMG_7607

Yksinkertaisuudessaan tämä on siis mustapippurilla ja juustolla maustettu pasta. Aikaa tähän menee muutama hassu minuutti, etenkin jos käyttää itseni tavoin tuorepastaa, mutta tavallinen kuivapasta käy mainiosti myös.
Valmistus on näin iisiä: keitä spaghetti, kypsymisen loppuvaiheessa paahda reilusti rouhittua mustapippuria kuivalla pannulla (ei liikaa, kevyesti vain), lisää sitten joukkoon nokare voita ja noin 1 dl pastan keitinvettä (periaatteessa desi per ruokailija). Valuta pasta ja sekoita joukkon voi-pippuriseos ja reilusti pecorino -raastetta. Muukin juusto käy, mutta se oikea juusto on pecorino, josta nimikin tulee (cacio on jotakin murretta). Tämä on vähän niitä ruokia, että omasta mielestäni mittailu on turhaa jo senkin takia, että raaka-aineita on niin vähän joten en siksi niitä mihinkään kirjannut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti