30.8.2017

Elokuun leffapäiväkirja

Long time no see! Se ois kuulkaa leffapäiväkirjan paikka, joka jäi viime kuussa välistä ihan tarkoituksella, mulla ei nimittäin juurikaan ollut materiaalia kyseiseen postaukseen :D Mutta nyt on asia korjattu, elikkäs tässä ois elokuun aikana katsotut leffat ja muutama sananen niistä:


The Secret Life of Pets (IMDb 6,6)
Tämän animaatioelokuvan pohjustus menee tooodella pitkälle: työkaverini nimittäin näytti mulle traileria varmaan liki vuosi aiemmin, ennen kuin tämä edes ilmestyi Suomessa ja hehkutti, että tämä on nähtävä. Traileri kieltämättä antaa elokuvasta hupaisan vaikutelman. No, nyt sitten vihdoin ja viimein koitti päivä, kun minä tämän elokuvan katsoin. Kyseessä on vähän Zootropolis- ja Madagascar -viboja tarjoava eläinseikkailu, jossa Max -niminen koira päätyy erinäisten sattumusten kautta kadulle ja tapaa siellä hurjia uusia tuttavuuksia. Ja sitten taistellaan päästääkseen takaisin kotiin. Ihan ok animaatio, mutta olen nähnyt parempia ja hauskempiakin. Me jouduttiin olosuhteiden pakosta katsomaan tämä suomeksi dupattuna, mutta kuten yleensä aina, alkuperäisenä versiona varmasti parempi. Yksi asia mihin kiinnitin positiivisesti huomiota, oli musiikin käyttö, se oli mun mielestä jotenkin poikkeuksellisen onnistunutta tässä.

Nerve (IMDb 6,6)
Kiltti koulutyttö Vee päätyy pelaamaan online-peliä, jossa yleisö antaa tehtäviä totuus vai tehtävä -tyylillä, mutta ilman totuus -osuutta. Peli vaikuttaa aluksi harmittomalta, mutta jokaisen suoritetun tehtävän jälkeen panokset nousee ja tehtävät muuttuvat yhä hurjemmiksi ja Veelle käy hyvin pian selväksi, että pelissä on mukana paljon muutakin. Elokuvana tämä oli ihan jännittävä ja ketterästi etenevä ja vähän erilainen, mutta samalla harmillisen epäuskottava. Ideana ihan ok ja toteutuskin jokseenkin onnistunut, mutta jotakin jäi silti mielestäni puuttumaan. Hahmot oli aika pintapuolisia ja tuntuu aika äärimmäiseltä, että teini-ikäinen suorittaa puhelimesta tulleita tehtäviä, joissa on kysymys elämästä ja kuolemasta. Varsinkin elokuvan loppua kohden mittasuhteet kasvoivat siihen luokkaan, että viimeisinkin uskottavuus hävisi. Tai sitten mä olen jotenkin todella ulalla siitä, kuinka paljon nuoriso oikeasti jaksaa käyttää sosiaalista mediaa ja viettää aikaa virtuaalimaailmassa, niin että ne muodostuvat yhdeksi ja samaksi asiaksi. No, epäkohdista huolimatta tämä oli ihan kivaa vaihtelua silti!

Beauty and the Beast (IMDb 7,4)
Kaunotar ja hirviö on yksi mun suosikki Disney -piirretyistä, joten olen odottanut ihan hirmu innoissani tätä elokuvaa. Onneksi mun ei tarvinut pettyä, vaikka ihan millään mahtipontisilla adjektiiveilla en elokuvaa lähtisikään kuvailemaan. Tämä on värikäs, hauska ja piirretylle melko uskollinen lauluja myöten. Jos jotain negatiivista pitää sanoa niin vuoden -91 piirretty on mun mielestä tunnelmaltaan aavistuksen verran intensiivisempi ja tummempi, ja sitä samaa olisin ehkä kaivannut vähän lisää myös tähän. Elokuvana ei kaikista huikein, mutta leffan visuaalisuus on hienoa ja parituntinen hujahti ohi nopeasti. Hyvä versio, muttei kuitenkaan voita alkuperäistä!

Blair Witch (IMDb 5,0)
Jos joku kysyy, että miksi ihmeessä katsoin tämän elokuvan, niin mulla ei ole antaa pätevää vastausta. Ehkä siksi, että muutama kuukausi sitten katsomani Blair Witch Project oli mielestäni niin surkea, että jatko-osa ei voi olla huonompi. Tavallaan voi ja tavallaan ei. Tämän leffan pääosassa nähdään kadonneen Heatherin pikkuveli James, kuka haluaa selvittää, mitä hänen siskolleen tapahtui vuosia sitten. Pakataan auto porukalla ja suunnataan syvälle metsiin Marylandissa. Ei ole kummoinen juonipaljastus ja spoileri jos tässä nyt kerron, että huonostihan siinä käy. Luojalle kiitos uudesta teknologiasta (joka tässä leffassa on myös saavuttanut sankarimme), kuvaus ei ole yhtä paljon pahoinvointia aiheuttavaa poikkelointa kuin aiemmassa elokuvassa. Eikä henkilöhahmot olleet yhtä ärsyttäviä, ai sitten mä en keskittynyt tarpeeksi.

The Shallows (IMDb 6,3)
Tiiättekö sen fiiliksen kun ootte surffaamassa ja sitten iso valkohai hyökkää sun kimppuun ja hyvänmiehelen surffireissusta tuleekin eloonjäämiskamppailu? En tiiä minäkään, mutta tämä elokuva tarjoilee aika hyvän näkemyksen edellä mainitusta skenaariosta. Nancyn surffiretki tosiaan muuttuu painajaiseksi, ja pienestä kalliosta muodostuu hänen turvapaikkansa - laskuveden ajaksi. Rantaan ei ole liian pitkä matka, mutta hai ei ota lähteäkseen. Jos välttämättä haluaa katsoa haielokuvan olettaen että Jaws - Tappajahai on jo nähty, niin suosittelen katsomaan tämän lukuisten Sharknado -leffojen sijaan. Tässä kuitenkin pysyy jännitys yllä melko kiitettävästi eikä Blake Livelyn roolisuorituskaan huonoimmasta päästä ole. Mitään uutta ja ihmeellistä elokuva ei sinänsä tarjoa ja haiden ottaminen "pahiksiksi" elokuviin on siinä mielessä harmittavaa, että hurjasti ulkomuodostaan huolimatta ne tappavat vuosittain huomattavasti vähemmän ihmisiä kuin vaikkapa virtahepo.

The Lost City of Z (IMDb 6,7)
Omaelämäkerrallinen draamaelokuva kertoo englantilaisen tutkimusmatkailija Percy Fawcettin tarinan. Mies katosi 1920-luvulla Etelä-Amerikan viidakoihin eikä hänestä kuultu sen koommin. Kuulostaa ihan jännältä, mutta elokuvaan sitä ei oltu saatu taltioitua millään tavalla. Pääroolissa nähtävä Charlie Hunnam on kyllä omalla tavallaan karismaattinen (kyseisen näyttelijän mukana olo saattoi vaikuttaa leffavalintaani heh) Fawcettin roolissa, mutta ei onnistu pelastamaan muuten aika ponnetonta juonta ja tapahtumakulkua. Siihen nähden, että elokuva perustuu tunnetun tutkimusmatkailijan elämään, elokuvaan oli saatu tungettua suuri määrä epäolennaisuuksia ja jopa tylsiä kohtauksia, niin että  yli parituntinen elokuva alkaa väistämättä jossakin kohtaa haukotuttaa. Odotin elokuvalta paljon enemmän, joten harmitti, että se oli näin lattea. Toisaalta monesti nämä tosi tapahtumiin perustuvat omaelämäkerrat sellaisia on.

Don't Say a Word (IMDb 6,3)
Tämän trillerin keskiössä psykiatrin tytär kidnapataan, mutta lunnasvaatimukset eivät olekaan ihan tavanomaiset: rahan sijaan hänen tulee selvittää syvästi traumatisoituneen nuoren naisen salaisuus vain muutamassa hassussa tunnissa. Kuulostaa sangen mielenkiintoiselta näin trillerin ystävän korvaan. Mä itse asiassa olen nähnyt tämän elokuvan vuosia sitten, mutta muistin siitä lähinnä vain pätkiä, lähinnä Brittany Murphyn roolisuorituksen, jota tuolloin muistan pitäneeni jotenkin todella onnistuneena, mutta näin uudemman kerran katsottuna ei se onnistunut sykähdyttämään samalla tavalla. Elokuvana kuitenkin ihan jees, sopivasti päällekkäisyyksiä (vaikka muutama juttu jäi vähän itselleni epäselväksi ja elokuvan kulun kannalta avoimiksi) ja yhteen kietoutuneita tarinoita. Tää on sellainen perusvarma, kesymmän puoleinen trilleri, joka ei sisällä hirveän voimakkaita kohtauksia, on helposti seurattava ja sopivan pituinen.

Why Him? (IMDb 6,3)
Flemingin perheellä, etenkin isä Nedillä, meinaa mennä pasmat sekaisin kun he matkustavat joulun alla tapaamaan heidän tytärtään ja tämän uutta poikaystävää. Selviää, ettei kyseessä olekaan ihan tavallinen juippi, vaan persoonallinen miljonääri. Vielä pahemmaksi tilanteen tekee se, että poikaystävä aikoo kosia tytärtä jouluna. Elokuvaa tähdittävät James Franco sekä Bryan Cranston ovat hillitön parivaljakko ja vaikka lähtökohtaisesti en jaksa innostua tämän kaltaisista hurttia huumoria sisältävistä komedioista, niin tämä yllätti kyllä todella positiivisesti. En sitten tiedä johtuiko se omasta mielentilasta vai mistä, mutta oikeasti nauroin läpi elokuvan. Kokonaisutena ihan kiva, hauska, mutta mä inhoan kun elokuvien loppuun tungetaan niitä "mitä heille kuuluu nyt"  -pätkiä, joissa kerrotaan ainakin parin hahmon kohdalla joku täysin typerä juttu tyyliin "ja John löysi kalansa", tiedättekö? :D Tähän leffaan oli tungettu just sellainen loppuun ja ärsytti! Mutta joka tapauksessa tälle elokuvalle voi antaa mahdollisuuden!

Maze Runner (IMDb 6,8)
Maze Runner: The Scorch Trials (IMDb 6,3)
Ajattelin ottaa nämä elokuvat käsittelyyn yhtenä könttänä, samaa elokuvasarjaa kun ovat ja katsoinkin vielä ihan peräkkäin. Kaikki lähtee siitä kun nuori poika, Thomas havahtuu hereille ja löytää itsensä vieraasta paikasta, joka sitten osoittautuu jättimäiseksi labyrintiksi ja heidän turvapaikkansa on labyrintin keskiö. Siinä missä muut pojat ovat luoneet toimivan systeemin yhteisönsä pyörittämiseksi, tahtoo Thomas selvittää, missä he ovat ja miksi, ja miten he pääsevät pois.
Koska elokuvasta on tehty jatko-osa, on aika selvää, että labyrintista löytyi tie pois, mutta ei varsinaisesti vapauteen. Organisaatio, joka nuoret laittoi labyrinttiin alunperinkin, jahtaa heitä edelleen, sillä nuorilla on jotain, mistä ihmiskunnan tulevaisuus on pitkälti kiinni ja organisaation motto on, että tarkoitus pyhittää keinot.
Eli kyllä, myös tämä elokuvasarja sijoittuu post-apokalyptiseen ja dystopiseeen maailmaan, kuten viime vuosina todella moni nuorille suunnattu elokuva. Ihan Nälkäpelien tasolle tämä ei yllä tarinaltaan (joka tuntuu jotenkin tosi monimutkaiselta enkä varsinaisesti ymmärtänyt miten nuorten labyrintissa oleminen edes vaikuttaa organisaation missioon pelastaa ihmiskunta) eikä hahmoiltaan. Mutta ihan rehellisiä jos ollaan, niin halusin katsoa nämä elokuvat ihan vaan Dylan O'Brianin takia... :D Jos tämä syy ei riitä jollekin toiselle, niin suositukseni on vilkaista ensin vaikka ne Nälkäpelit ja palata sitten näiden pariin, jos ei saanut vielä tarpeekseen. Keskivertoa "teinitoimintaa" voisi olla kuvaavin termi näiden kohdalla, hahah.

Flatliners (IMDb 6,6)
Sitten vähän vanhempaa leffaa aivan 90-luvun alusta. Elokuvassa viisi lääketieteen opiskelijaa haluavat selvittää, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu ja vuorotellen astuvat tuonpuoleiseen toisten avustamina ja sitten henkiin herättäminä. Ensin homma meneekin ihan putkeen ja panokset kovenee siitä kuka saa olla seuraava, mutta ensimmäinen kaveri unohti mainita pikkujutun: hän ei tullut takaisin ihan itsekseen. Elokuva on scifiä ja kauhuakin yhdistelevä draama, joka on tavallaan onnistunut ja sitten toisaalta taas vähän niin ja näin. Leffan monet puolet toimii kyllä ihan hyvin yksiin, mutta itse olin aika yllättynyt siitä, kuinka draamallinen tämä loppujen lopuksi oli. Tämä oli siinäkin mielessä mielenkiintoista katsoa nyt, sillä huomasin, että kyseisen leffan uusintaversio ilmestyy myöhemmin tänä syksynä - saa nähdä onko nykytekniikalla kuinka paljon vaikutusta. Nähtyäni tämän täytyy joka tapauksessa katsoa sekin jossain vaiheessa.

Tämän kuun suosikiksi nousee Kaunotar ja hirviö, vaikka arvioni ei ehkä kaikista ylistävimmästä päästä ollutkaan. Mites teidän viime aikaiset (tai koko kesän) leffan katsomiset? Suosituksia otetaan vastaan ja samoiten mielipiteitä näistä! :)

2 kommenttia:

 1. Itse tsekkasin myös pari viikoa sitten tuon uuden Kaunotar ja Hirviö-elokuvan. Leffa oli varsin upea, mutta olen samaa mieltä kanssasi siitä, että alkuperäinen oli jotenkin tunnelmallisempi! :D

  Jos sulta löytyy Netflix, niin suosittelen sellaista leffaa kuin Death Note. Sekoitus trilleriä, kauhua ja ehkä hiukan (?) mustaa huumoria :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Netflix löytyy mutta se on ollut mulla tauolla nyt jonkun aikaa ja varmaan pidänkin vielä, kun mulla on nyt käytössä HBO sekä Viasat :) Jotain juttuja mä olen tosta leffasta kuullutkin, eli laitetaan mieleen! :)

   Poista