12.5.2015

Tunteita ja tuoksuja

Nuorempana en omistanut juuri minkäänlaisia hajuvesiä (kuten kansankielellä sanotaan) ja nekin mitä omistin, oli sellaisia, tiedättehän, tosi mauttomia ja mahdollisimman halpoja. Jokseenkin persoonattomia ja sellaisia, mitkä enemmänkin karkottivat luota kuin houkuttelivat lähemmäksi. Pari vuotta sitten mulla oli käytössä vain ja ainoastaan yksi body mist, joka on tosin käytössä edelleenkin (eri erää tosin heh), mutta muuten reilun vuoden aikana on tapahtunut aika iso muutos: olen aivopessyt itseni tai sitten sen on tehnyt joku toinen taho, mutta yhtä kaikki en enää koe erilaisten tuoksujen keräämistä rahan hukkaan heittämisenä. Ja mikä positiivista: vaikka oon tämmönen monivammainen astmaatikko-atoopikko joka reagoi mitä kummallisimpiin asioihin mitä omituisimmilla tavoilla, niin hajusteet ei vaikuta meikäläisen eloon millään tavalla!

Useimmat parfyymit ja jopa ne astetta miedommat yhdisteet ovat kuitenkin melko hinnakkaita, joten tuoksushoppailu pysyy aika minimaalisissa lukemassa, plus ovathan ne melko kestäviä ja pitkäaikaisia kylpyhuoneen asukkeja, vaikka joka päivä käyttäisikin, joten hirveän usein niitä ei tarvitse ostellakaan.

Tämän itsestäänselvyyksiä ja tylsähkön pohjustuksen myötä ajattelin esitellä muutamia omia kestosuosikkejani!

IMG_2838 IMG_2840

Ensinnäkin haluan heti alkuun sanoa, etten tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa tuolle Victoria's Secretin pullolle, kun koko merkki on jotenkin niin klisee. Mutta joka tapauksessa tuo siskolta lahjaksi saatu body mist on tuoksunsa puolesta hyvinkin omaan mieleeni, vaikka toisinaan se tuntuu liian makealta. 
Tämän hetken suosikki puolestaan on tuo kultaisessa pullossa oleva Juicy Couturen Viva La Juicyn Gold Couture, mutta kesätuoksuksi se lienee liian raskas (toisaalta hittoako tämmösistä kukaan välittää). Samaisesta kuvasta löytyy vielä aikoinaan Prismasta ostettu käsittääkseni bränditön vaniljantuoksuinen parfyymi, joka on oikeastaan vain vahvempi vastine ikisuosikilleni The Body Shopin Vanilla body mistille.
Viime kesänä ostin Tallinnanlaivalta Escadan parfyymikokoelman, josta mystisesti olen kaksi tuoksua kadottanut, mutta suosikkeja ovat (tai siis oli) Rockin Rio sekä Cherry in the Air. Miniputelit on aikoja sitten kulutettu loppuun (herää kysymys miksi ne on edelleen tallella..? no koska niin nätit putelit!!) ja jossain vaiheessa jostakin pitäisi kenties hankkia uudet (huomasin eilen sokkarilla samaisen kokoelman ja hintaa kolmekymppiä, melkein ostin!). Myös muutama muu tuoksu kiinnostelisi, mutta katsotaan, katsotaan!

Millaisia tuoksusuosikkeja teillä on vai lukeudutteko niihin ihmisiin, jotka ei vaan a) voi ymmärtää ja käsittää tuoksujen merkitystä (kuten minä ennen) vai b) kuuluu siihen porukkaan, joka ei voi fyysisten oireiden takia sietää vahvoja tuoksuja?

2 kommenttia:

 1. Kuulun siihen porukkaan joka käyttää samaa tuoksua niin kauan kuin sitä myydään. Tax freen isompi pullo kestää päivittäisessä käytössä 2 vuotta ja yhtä pitkälle riittää parasta ennen -päiväystä. Olisi tuhlausta hankkia toinen tuoksu rinnalle, koska en ehtisi käyttää molempia loppuun. Mutta hajuvesi on kyllä ehdottomasti mun juttu! On kivaa että ihmiset tunnistaa mut tuoksusta.

  Nyt pitäis tietenkin osata kertoa mikä mun tuoksu on, mutten ikinä muista nimeä. DKNY:n vihreä pyöreä pullo.

  -gf

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie taas harrastan just noita pieniä pulloja kun on enempi vaihtoehtoja :) ja joo ei noita tuoksujen nimiä pysty muistamaan, itsekin googletin hyvin ahkeraan nimien perään tätä postausta kyhätessäni :D

   Poista