16.11.2015

Hurjan herkulliset kanataskut

Ruokajutuilla jatketaan! Aikataulusyistä ja huonoista päivistä johtuen mulla ei ole esitellä kuvia itsestäni, joten pitäydytään siis resepteissä, toivottavasti ei haittane! Ja tää resepti(t) nyt ei varsinkaan, koska täytyy ihan itsekin todeta, että voi Metta minkä teit. Siis ihan taivaallista! Selailin pari iltaa sitten mun amerikan keittokirjaa ja päätin, että haluan tehdä buffalomaustettua kanaa sekä fetalla maustettua guacamolea. Se, miten saan nämä saumattomasti samaan annokseen, hioutui yhteen vasta ruokakaupassa, joten semmoset hienosäädöt jäi tekemättä, mutta annettakoon se anteeksi, tää oli nimittäin herkkua näinkin!

IMG_9044

Herkulliset kanataskut (noin 12 kpl)

Buffalomaustettu kana:
paketti broilerin ohutleikkeitä/sisäfilettä tms (á 400 g)
2 dl piimää
1 dl vehnäjauhoja
1½ dl korppujauhoja
1 tl paprikajauhetta
1 tl cayannepippuria
suolaa
rapsi/rypsiöljyä paistoon
30 g voita
1 dl sweet chili -kastiketta
2 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
(+lisää chiliä jos haluaa tulisempaa)

Aloita leikkaamalla ohutleikkeet/sisäfileet/mikä tahansa maustamaton broilerin pala (ei fileesuikaleita, koska ne ovat liian pieniä paloja) reilun kokoisiksi paloiksi. Sekoita sitten kulhossa jauho, korppujauho, paprika, cayannepippuri ja suola tasaisesti sekaisin. Kaada toiseen kippoon piimä ja uita kananpalat siellä ja pyörittele ne tämän jälkeen mausteseoksessa. Nosta kolmanten astiaan (ei mielellään kamalan päällekäin) ja kun kaikki kananpalat on maustettu, nosta ne vähintään tunniksi jääkaappiin. Tällä välin kannattaa tehdä esim. fetalla maustettu guacamole.
Tunnin jälkeen nosta kanat huoneenlämpöön ja varaa syvä paistinpannu. Laita sinne reilusti öljyä kuumenemään (riippuu pannun koosta, mutta sen verran että kananpalat peittyvät paistovaiheessa noin puoliksi). Kun öljy on tarpeeksi kuumaa (eli kana alkaa samantien paistua rapeaksi eikä siitä jää sellainen lörppä), paista noin kolmessa osassa kanat kypsiksi. Palat kypsyvät kuumassa öljyssä todella nopeasti, ihan minuutti pari riittää. Samalla kun kanapalat kypsyvät voi tehdä buffalokastikkeen: laita pieneen kattilaan voi, sweet chili kastike, murskatut valkosipulinkynnet sekä hunaja, kuumenna kunnes voi sulaa ja anna tekeytyä matalalla lämmöllä viitisen minuuttia. Kastikkeesta tulee aika mieto, eli jatkossa ainakin itse lisäisin vielä chiliä lisää :) Nosta kypsät kanapalat valumaan talouspaperin päälle ja ylimääräisen öljyn irrottua pyörittele paloja hieman jäähtyneessä buffalokastikkeessa.

Fetalla maustettu guacamole:
2 avokadoa
1 lime
1 pieni sipuli
70 g fetaa
tuoretta korianteria
(oliiviöljyä)

Kaavi avokadojen hedelmäliha kulhoon ja murskaa se rouheasti haarukkaa apuna käyttäen. Purista joukkoon limen mehu. Leikkaa sipuli pieneksi kuutioksi ja yhdistä se avokadon joukkoon. Leikkaa korianteri (noin yksi kolmasosa kaupoista myytävistä pikkuruukuista) pieneksi ja lisää se guacamoleen. Lisää vielä feta (mikäli käytät kaupan valmiita juustokuutioita, jotka ovat valmiiksi öljyssä, kaada hieman öljyä joukkoon eikä sitä tarvitse enää erikseen lisätä) ja survo se joukkoon niin että karkeasti. Guacamolen ei tarvitse olla täysin sileää, vaan se saa olla aika paksua ja palaset saavat tuntua (haen sanaa chunky mutta sille ei ole oikein sopivaa suomenkielistä vastinetta). Mukaan voisi laittaa vielä valkosipulia, hieman tomaattia ja chiliä.

IMG_9047

Ja sitten ei muuta kuin homma pakettiin! Mie ostin tuollaisia pienikokoisia tortillaletun tapaisia vehnälättyjä, paketissa luki gordita. Väliin laitettiin vain tavallista jääsalaattia, mutta näihinhän voi soveltaa ihan samoja aineksia kuin tortilloihinkin ja voipa nämä laittaa tortillankin väliin. Tai tacoihin, tai oikeataan ihan mihin ikinä keksiikin! 

Kanan reseptiä voi muuten soveltaa vallan mainiosti siipiinkin (joihin tämä alunperin oli tarkoitettu) ja sitä mie ajattelin kokeilla seuraavaksi!

2 kommenttia:

  1. Nyt kuulostaa niin herkulta että täytyy ehdottomasti päästä koklaamaan! Kiitos ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jihuu :) onhan tossa kanassa hieman enemmän vaivaa kun normaalisti, mutta ehdottomasti sen arvoista!

      Poista