25.11.2015

Inkiväärillä maustetut porkkanaletut

Toisin kuin voisi ehkä luulla, mä tykkään aika paljon kasvisruuista. Niitä tulee kuitenkin tehtyä harvoin, kun kotona tuo toinen osapuoli ei niistä niin innoissaan ole. Kuitenkin varsinkin aina kun teen ruokaa äitilleni, tulee tehtyä kasvisruokaa. Tällä kertaa ajattelin jakaa reseptiä täälläkin! Tämä kyseinen resepti on muuten täysin vegaaninen. EDIT: siis ei täysin vegaaninen, koska kananmuna. Hyvä yritys joka tapauksessa :D Tarvin vielä ehkä vähän harjoitusta näiden termien kanssa...

IMG_9401

Inkiväärillä maustetut porkkanaletut (n. 15-20 kpl)

5 dl porkkanaraastetta (3-5 porkkanaa niiden koosta riippuen)
n. peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
4 kananmunaa
1½ dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl maustamatonta soijajugurttia/-maitoa
½ tl kurkumaa
1 tl suolaa 
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl kuminaa jauheena
oliiviöljyä paistamiseen

Pese ja kuori porkkanat, raasta ne sitten pienimmällä mahdollisella raastinterällä raasteeksi. Kuori myös inkiväärin pala ja raaste sekin pieneksi raasteeksi. Pilko sipulit pieneksi kuutioksi ja freesaa ne sitten kevyesti öljytyllä pannulla, lisää joukkoon kurkuma ja anna paahtua hetken. Lisää sipulit sitten porkkana- ja inkivääriraasteen sekaan. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi niin että myös kananmunien rakenne rikkoutuu kunnolla. Anna tämän jälkeen taikinan tekeytyä noin puolen tunnin ajan. Paista letuista haluamasi kokoisia, ohuemmat letut kypsyvät tietenkin nopeammin kuin paksut. Pidä levyn lämpötila keskilämmöllä, ettei lettujen pinta pala. 

Vinkki: jos haluaa tehdä ihan ohuita lettuja, kannattaa taikina jättää juoksevammaksi, eli vähentää hieman jauhojen määrää. 

IMG_9403

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti