25.10.2016

Vadelmainen brownieunelma

Tadaa! Pitkästä aikaa reseptipostausta, ja voin heti perään todeta, että näitä tulee lyhyen ajan sisällä pari lisääkin! :) Tämä kakku tuli tehtyä liki viikko sitten, mutta vasta nyt jaksan ehdin tulla reseptin kuvineen jakamaan tänne. Ideana tässä on siis uunissa paistettu mehevä brownie-pohja, mikä saa makuparikseen raikkaan vadelman. Herkullinen yhdistelmä!

IMG_0842

Vadelmainen brownieunelma

pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita/leivontamargariinia
1 1/4 dl jauhoja
½ dl kaakojauhoja
150 g tummaa suklaata

Sulata voi/leivontamargariini miedolla teholla mikrossa tai vesihautessa. Paloittele suklaa karkeiksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitten hieman jäähtynyt voi sula sekä molemmat jauhot. Sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Voitele 24 cm irtopohjavuoka, kaada taikina siihen ja paista uunissa 175 asteessa noin viisitoista minuuttia hieman uunin tehosta riippuen. Anna pohjan kuitenkin jäädä hieman löysäksi keskeltä, älä missään nimessä paista läpikypsäksi! Kakku on monta kertaa parempaa, kun pohja on mehevän kostea ja suklainen.
Anna pohjan jäähtyä ja tekeytyä mielellään ainakin pari tuntia ennen täytteen valmistamista.

täyte:
150 g pakastevadelmia
1 dl sokeria
150 g tuorejuustoa/ Oatly påmackania
2½ dl vispikermaa/kasvipohjaista vastaavaa vaihtoehtoa
4 liivatelehteä

Laita vadelmat kattilaan sokerin kanssa ja kuumenna, kunnes se on kiehuvan kuumaa ja vadelmat soseutuvat. Anna jäähtyä. Siivilöi sitten suurin osa vadelman siemenistä pois. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto. Lisää vadelmasose. Kun liivatelehdet ovat pehmenneet, keitä pieni määrä, noin pari rkl, vettä ja liota liivatelehdet siihen. Anna hieman jäähtyä ja kaada liivateseos sitten täytteen joukkoon koko ajan hieman sekoittaen. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Pohja on kuitenkin aika makea, joten liikaa ei kannata lisätä. Kaada jäähtyneen ja jähmettyneen brownie-pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Huom! Itse käytin tosiaan Oatlyn Påmackan kasvisrasvavalmistetta tuorejuuston tilalla sekä Alpron soijakermaa kermavaahdon sijasta, mutta reseptin pitäisi toimia aivan yhtä hyvin normaaleilla versioillakin :)

IMG_0844

päälle:
vadelmia
suklaata
(kermaa, voita)

Valmistin suklaakastikkeen n. 60 g maitosuklaata, pari rkl maitoa ja nokare voita: kuumenna maito kuumaksi, lisää suklaapalat, odota että sulavat, lisää sitten voi ja sekoita tasaiseksi. Anna hyytyä hetken ja koristele sitten kakku. Maidon sijasta suosittelen käyttämään kuohukermaa, jos sitä on saatavilla, mutta maidon kanssa onnistui myös hyvin :)

IMG_0847

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti