18.6.2018

Ajatuksia onnesta ja elämästä

2018-06-17_09-16-39 2018-06-17_09-16-57 2018-06-17_09-16-09

Mulla on monesti tapana laittaa esimerkiksi Instagram -kuviin hashtag #happy, ihan sen hetkisen fiiliksen mukaan. Toisinaan kyseenalaistan tapani, sillä olenko muka oikeasti onnellinen, tyytyväinen? Tipautan itseni maan pinnalle: eihän onnellisuus ole sitä, etteikö ole vastoinkäymisiä saati huonoja päiviä. Mulle onnellisuus on sitä, että voin kaikkien kurjienkin juttujen ja oman pään sisällä käydyistä taistelusta huolimatta tuntea onnea ja kiitollisuutta asioista, joita elämässäni on. Harha-ajatus siitä, että onnellisen ihmisen elämässä kaiken pitäisi olla täydellisesti, on kammottava. Monesti meidän onnen tiellä seisomme ainoastaan ihan me itse, sillä tuntuu, että suomalaiseen ajattelumalliin on jotenkin iskoistettu se, että jos sulla menee jollakin elämän osa-alueella vähän kehnosti, niin älä nyt piru vie ole tyytyväinen mistään muustakaan ja että ikävien asioiden keskellä ei saisi suoda itselleen mitään hyvää, koska sitä ei muka ansaitse. Moinen ajattelumalli on ihan täyttä kuraa, mutta sivusta seuraajan näkökulmasta ilmeisen ja harmittavan yleinen.

Koen, että onnellisuus on myös päätös ja asenne. Ei niin, että pohjalle valuessaan sormia napsauttamalla paska ei tunnukaan enää missään, koska on päättänyt olla onnellinen. Mutta sillä tavalla pienesti. Että päättää tietoisesti kiinnittää huomiota enemmän hyviin asioihin, tehdä enemmän itselleen mieluisia asioita ja jos tutuu, ettei niille löydy aikaa, etsii sen ajan jostain. Onnellisuus on mielestäni ennen kaikkea itsensä kuuntelemista ja huomioimista ja kun sen saa tapahtumaan luonnollisesti, huomioi herkemmin myös muita ihmisiä positiivisesti. Tai ainakin näin minä koen.
Avain jatkuvaan hyvään fiilikseen ja onneen piilee myös siinä, että niinä huonoina päivinä saa tuntea ikäviä fiiliksiä. Sallia itselleen kaikki tunteet, sillä jonkun positiivisen mantran hokeminen silloin, kun kaikki tuntuu menevän päin helvettiä, on vähän naurettavaa. Pitää kuitenkin muistaa ja uskoa, että kyseessä on tietty päivä tai hetki, eikä se hetki vie pois kaikkea hyvää.


Tänään on mun kesäloman ensimmäinen virallinen päivä. Ja kyllä, minä olen onnellinen. 
Onnellista juhannusviikon alkua kaikille ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti