23.7.2019

27 x elämän aikana opittua

Tänään täytän 27 vuotta. Tuntuu hullulta. En tunne itseäni yhtään sen ikäiseksi, en yhtään aikuiseksi. Tai tietyllä tavalla aikuiseksi kyllä, mutta tiedättehän, sellaiseksi huolettomaksi aikuiseksi. Juuri semmoinen leffojen tyyppi, kuka katsoo vieressä, kun muut rakentaa elämää eteenpäin - saavat lapsia, rakentavat taloja ja ostavat autoja sekä veneitä, tyyppi jota muut käskevät aikuistumaan ja vakavoitumaan.  Itse mietin lähinnä minkä sarjan aloittaisi seuraavaksi ja yrittäisikö edes elää vähän terveellisemmin.
Mutta on sitä elämänkokemusta kertynyt jonkin verran. Tein listan, mitä kaikkea olen oppinut ja ymmärtänyt näiden ikävuosieni aikana. Halusin laittaa mukaan hauskoja (tai muka hauskoja..) juttuja, mutta myös sellaisia "oikeita" asioita.

IMG_4676_edited IMG_4682_edited

1. Jos epäilet, onko termosmuki hyvä sijoitus - on se.

2. Ota kritiikki vastaan sellaisena, kuin se annetaan. Puolustautuminen on luonnollista, mutta pahimmassa tapauksessa se vie selittelyyn ja tekosyihin, jotka eivät ole koskaan hyvä asia. En tarkoita että pitäisi purematta niellä kaikki itseensä kohdentunut kommentointi, mutta loppujen lopuksi paljon helpompaa antaa toisen sanoa asiansa, pahoitella ja jatkaa elämää.

3. Pakastin tai jääkaapin pakastelokero on yksinkertaisesti pakko sulattaa aina silloin tällöin.

4. Meikkien pesemättä jättäminen kostautuu aina.

5. Kiitos on maailman tärkeimpiä sanoja, eikä sitä mielestäni voi käyttää juurikaan liikaa. Kiitä aina kun se on mahdollista, kaikista pienistäkin jutuista, koska se on toisen huomioon ottamista parhaimmillaan.

6. Särky- ja allergialääkkeiden ympärivuotinen varastointi pahan päivän varalle on osoittautunut liki mahdottomaksi. Miten ne on aina loppu?!

7. Mikään elämässä ei ole ilmaista. Jos se ei maksa rahaa, se maksaa jotain muuta.

8. Jos aikoo syödä ja katsoa leffaa samaan aikaan, valitse se leffa ennen kuin edes mietit ruuan valmistamista. Jos leffaa alkaa valitsemaan siinä vaiheessa kun ruoka on naaman edessä ja sipsut ja dipit valmiina, on ruoka kylmää ja sipsit syöty siinä vaiheessa kun se leffa löytyy.

9. Kyllä, vaateliikkeiden sovituskoppien valaistus on perseestä ja siellä ei näytä ikinä hyvältä.

IMG_4664_edited IMG_4678_edited

10. Älä tuhlaa aikaa siihen, että miettisit, mitä muut sinusta ajattelevat. Keskity siihen, mitä ajattelet itse itsestäsi ja pyri parantamaan sitä ajatusmallia, jos et ole tyytyväinen.

11. Kaikki ideat on hyviä yhden viinipullon jälkeen. Tästä syystä turvallisin vaihtoehto olisi jättää se siihen pulloon ja mennä kotiin. Tai juoda se pullo yksin kotona.

12. Itkeminen ei ole noloa, vaan täysin normaalia ja puhdistavaa sekä tärkeää.

13. Ota jokainen uusi tuttavuus ilolla ja lämmöllä vastaan - koskaan ei voi tietää mitä kyseinen suhde voi tuoda tullessaan. Ja samalla muistaa, että kaikista ihmissuhteista ei tarvitsekaan tulla mitään sen kummallisempaa tai syvempää. Ja niistä ihmissuhteista, jotka antamiseen sijaan vain ottavat - anna niiden mennä.

14. Oli tilanne mikä tahansa, yleensä suihkussa käyminen auttaa.

15. Makuaisti muuttuu ja kypsyy: mä en esimerkiksi vielä vaikka viisi vuotta sitten olisi kuvitellut pitäväni oliiveista, vuohenjuustosta, viinistä ja kirsikoista olen oppinut (tai opettelen oikeastaan vielä) pitämään tosi hiljattain. Uusia asioita kannattaa siis maistaa, tai sellaisia, mistä ei ole aiemmin pitänyt.

16. Älä anna sään vaikuttaa liikaa omaan mielialaan, opettele löytämään positiiviset puolet kaikista sääilmiöistä ja vuodenajoista ja voimaannu niistä.

17. Meditointiin tai sen opetteluun käytetty aika ei ole tuhlattua aikaa.

18. Toteuta palveluksia ja pyyntöjä pyyteettömästi, mikäli sinulla on siihen mahdollisuus ja aikaa. Jos vastaavasti pyydät itse jotain, tarjoa vastapalvelusta sen hetken kykyjesi ja tietojesi mukaan, vaikka toinen ei sitä vaatisikaan.

IMG_4673_edited IMG_4668_edited

19. Elämä ilman juustoja olisi kurjaa elämää. Tämä on syy, miksi musta ei ikinä tule vegaania.

20. Kaikesta selviää ja kaikkeen löytyy ratkaisu. Ei ehkä tyhjästä ja sormia napsauttamalla, vaan rohkeudella, sinnikkyydellä ja uskolla siihen, että ei kaadu ja anna jonkun muun asian tai henkilön viedä lankoja omista käsistä.

21. Neuvon tai avun pyytämisessä ei ole mitään häpeämistä.

22. Säästäminen on järkevää ja kannattavaa kaikin puolin, mutta maailma ei lopu, jos niin ei tee. Nimimerkillä kaksikymmentäseitsemän vuotta ilman juuri minkäänlaisia säästöjä. Toki olen myös ilman esimerkiksi autoa tai omaa asuntoa.

23. Kynsiä on aivan turha lakata, ellei muista/jaksa käyttää joko alus- tai päällyslakkaa.

24. Kuunteleminen on tärkeä taito, joka tuntuu olevan harvinaisuus tässä meluisassa maailmassa. Kuuntelulla tarkoitan sitä, että oikeasti kuuntelee, kun puhutaan, kuuntelee itseään, ympäristöään - koko elämää. Kaikella on jotain sanottavaa, kun jaksaa keskittyä kuuntelemaan ja ottamaan vastaan sen, mitä kerrotaan.

25. Olen maininnut tämän joskus aiemminkin vastaavanlaisessa listauksessa, mutta: vessapaperin laadusta ei tingitä.

26. Älä ota sitä niin vakavasti. Kaikkea sattuu, paskaa tulee niskaan ja virheitä tapahtuu, toisille enemmän kuin toisille, mutta niitä ei missään nimessä kannata ottaa liian vakavasti vaan yrittää löytää se pilven hopeareunus jokaisesta ja suhtautua huumorilla. Muutenhan tämä elämä olisi ihan perseestä.

27. Sellaista asiaa, kuin "liikaa jäätelöä" ei ole olemassakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti