9.7.2019

Sopivan tulinen chorizopasta

Otin itselleni täksi kuuksi vähän niin kuin haasteeksi etsiä/kehitellä uusia arkiruokia, jotka olisi mahdollisimman helppoja ja suht budjettiystävällisiä. Ehkä jopa sellaisia, että niistä riittäisi seuraavallekin päivälle.
Ensimmäisenä kokeiluun lähti chorizopasta, jota tein elämäni ensimmäistä kertaa. Kaveripiirissä tätä samaa ruokaa on tehty iät ja ajat ja aina kehuttu, eikä turhaan. Tämä oli tosi maittavaa ja juuri sopivan tulista! Tästä ei seuraavalle päivälle kyllä riittänyt, mutta tämä jää ehdottomasti uudelleen kokattavien ruokien joukkoon.

IMG_4484_edited IMG_4483_edited

Ohje on Valion sivuilta, mutta mä vähän muokkasin sitä lisäämällä joukkoon vielä chilillä maustettua fetaa! Resepti löytyy linkin takaa, mutta kirjoitan sen vielä tähän:

250 g pennepastaa
1 punainen paprika
1 vihreä paprika (kuten kuvista huomaa, mulla ei ollut kumpaakaan, vaan pelkkää keltaista paprikaa hahah)
200 g sipulia
125 g chorizo-makkaraa
200 g Valio Koskenlaskija ruoka & dippiä chilin makuisena
1 dl tuoretta yrttiä, esim. basilikaa (käytin pakastebasilikaa ja päälle koristeeksi persiljaa)


Laita pastavesi kiehumaan ja pastan kypsyessä valmista kastike.
Leikkaa paprikat suikaleiksi ja sipulit viipaleiksi, tai jos haluat säästää aikaa, niin käytä valmiita pakastepaprikoita ja -sipulia.
Leikkaa chorizo viipaleiksi (näitä on kai erilaisia, me käytettiin jotain perus chorizomakkaroita).
Paista chorizoviipaleita, paprikaa ja sipulia pannulla, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet ja muut aineksetkin saaneet hieman väriä pintaan.
Sekoita joukkoon Koskenlaskija ja kuumenna (jos käyttää pakasteyrttejä, kannattaa ne lisätä myös tässä vaiheessa). Itse lisäsin ruokaan tässä vaiheessa vielä sen chilillä maustetun fetan, joka toi vielä vähän lisää tulisuutta ruokaan.
Yhdistä kypsä pasta ja kastike, lisää tarvittaessa suolaa. Lisää tuoreyrttejä ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti