26.8.2017

Kinuski-suklaakakku

Mun elämänfilosofian mukaan aina on oikea hetki ja hyvä syy leipoa kakku. Tällä kertaa tein siitä kinuskin ja suklaanmakuisen. Varoituksen sanana: tämä on todella hyvää. Mutta toisaalta sen verran makeaa, että pieni pala riittää oikein hyvin taltuttamaan kakkuhampaan kolotuksen.

kinuski-suklaakakku 2 kinuski-suklaakakku


Kinuski-suklaajuustokakku (sopiva 20-24 cm irtopohjavuokaan)


n. 180 g valitsemiasi suklaakeksejä
70 g voita 

2,5 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
200 g Valio Viola kinuskituorejuustoa
5 liivatelehteä
n. 1 dl kinuskikastiketta

kinuskikastiketta
n. 60 g (1 patukka) maitosuklaata / tummaa suklaata 

Sulata voi miedolla teholla. Murskaa suklaakeksit pieneksi muruksi esim. tehosekoittimessa tai käsin muovipussin sisällä kaulinta apuna käyttäen. Sekoita voisulan kanssa tasaisesti sekaisin ja taputtele tasaisesti vuuan pohjalle.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sitten tuorejuusto ja vatkaa jälleen tasaiseksi. Keitä pieni määrä vettä ja sekoita pehmeät liivatelehdet joukkoon, kunnes sulavat ja neste on tasaista. Kaada sitten pienissä erissä täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Lopuksi lisää noin desin verran kinuskikastiketta ja pyöräyttele se pyörteiksi massan sekaan, mutta älä sekoita/vatkaa kokonaan sekaisin.  Levitä täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan.

Koristelu: sulata pieni määrä suklaata (tai enemmänkin, mikäli haluat enemmän suklaata, mutta siinä tapauksessa suosittelen valmistamaan suklaaganachen, jolloin suklaa ei jähmety samalla tavalla kuin se normaalisti jähmettyy) miedolla teholla mikrossa. Irrota samalla kakkuvuuan reunat ja aseta kakku esim. uuniritilän päälle, jonka alla leivinpaperia (tämä siksi että päällisen reunoilta valuva ylimääräinen kastike pääsee valumaan pois eikä jää vaikkapa tarjoilulautasen reunoille). Valuta päälle kinuskikastiketta ja sitten sulanutta suklaata. Koristele vielä haluamallasi tavalla kekseillä, karkeilla tms. 

kinuski-suklaakakku 3

1 kommentti: