22.9.2015

Täytetyt paprikat

Kuinkahan monesti ollaan puhuttu, että tehdään täytettyjä paprikoita, mutta koskaan ei olla kuitenkaan tehty?? Näitä kertoja on ainakin rutkasti enemmän kuin millään muulla ruokalajilla. Mutta tänään minä sitten vihdoin ja viimein väänsin näitä meille iltasyömisiksi, kun poikaystävän toive oli, ettei mitään rasvaista eikä kovin raskasta. Nämä on myös yllättävän nopea tehdä. Selailin tuttuun tapaan vähän eri versioita netistä ja me päätettiin jättää näistä monessa resepteissä mukana ollut riisi/quinoa tms kokonaan pois, niin näistä ei tullut ihan niin täyttäviä, molemmat jaksoi syödä kaksi paprikaa iltapalana.

IMG_7675

Täytetyt paprikat (4 kpl)

4 isoa, punaista paprikaa
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g ranskankermaa
reilusti mustapippuria
paprikajauhetta
suolaa
2 tl chilitahnaa 
pussi juustoraastetta (á 170 g)

Aloita pesemällä paprikat. Tämän jälkeen leikkaa ns. hatut pois ja kaiverra siemenkota ulos. Laita paprikat esikypsymään mikroon keskiteholle noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja vähän sellaisia nahistuneen näköisiä. 
Sillä aikaa, kun paprikat esikypsyvät mikrossa, valmista täyte: leikkaa sipulit pieniksi kuutioksi ja laita jauhelihan kanssa paistumaan. Lisää paiston loppuvaiheessa mausteet. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon ranskankerma sekä 1 dl juustoraastetta. 
Valuta esikypsytetyt paprikat mikäli paprikan sisälle on jäänyt vettä ja täytä ne tasaisesti jauhelihatäytteellä. Lopuksi laita kunkin paprikan päälle vielä reilu ruokalusikallinen juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia hieman uunin tehosta riippuen. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi salaatin kanssa.

IMG_7676

2 kommenttia:

  1. Ranskankermassahan ei rasvaa ole juuri ollenkaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ookaan!! :D noo toi oli joku kevytversio. Ja jauhelihakin siis täysin rasvatonta!! Juustosta puhumattakaan! Kyl on kuule semmonen terveyspommi tässä että oksat pois :D

      Poista