5.6.2018

Helppo mansikkakakku

Jos iskee makeannälkä ja aikaa sekä osaamista löytyy hieman enemmän kuin perinteisen kaupan valmispohja + kermavaahto + mansikat päälle -kakun valmistukseen, niin tässä ois siihen mainio vaihtoehto! Simppeli, suhteellisen miedon makuinen kakku sopii melkeinpä makuun kuin makuun. Koristella tämän voi miten haluaa, mutta pohjassa käytettävät Oreot/Dominot toimivat mielestäni kivasti koristelussakin. Itse käytin tässä kakussa molempia, sillä kumpaakin sattui löytymään kaapista, hahah :D
Ja hei vinkkinä: olen aikapäiviä sitten jättänyt juustokakkupohjista sen voisulan pois keksien joukosta, ja korvannut sen kivennäisvedellä tai neutraalinmakuisella limsalla (kuten Sprite). Nestettä siis sen verran, että keksimuru hieman kostuu ja siitä tulee sellaista mössöä, korkeintaan pari ruokalusikallista. Toimii yhtä hyvin kuin voisula ja on huomattavasti kevyempi vaihtoehto :) 

41861474154_e4c8afa2ba_o 28708491478_ef34b1ea4f_o 40774318290_89c8ef04e9_o

Helppo mansikkakakku

1-1½ pkt Oreo Strawberry Milkshake -täytekeksejä tai Domino Vadelmajugurtti -täytekeksejä (riippuen siitä, käyttääkö keksejä vain pohjaan vai myös koristeluun)
n. 2 rkl kivennäisvettä 

3½ dl vispikermaa
1 prk Valio Viola vadelmatuorejuustoa
1 prk Valio makea mansikka -rahkaa
5 liivatelehteä
tuoreita mansikoita

Valmista pohja: rouhi keksit blenderissä tai pakastepussin sisällä kaulinta apuna käyttäen pienehköksi muruksi. Sekoita joukkoon kivennäisvesi. Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa n. 2½ dl vispikermaa kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka. Vatkaa tasaiseksi massaksi.
Keitä pieni määrä vettä (n. ½ dl) ja liota liivatelehdet siihen. Anna hieman jäähtyä ja sekoita neste täytteen sekaan koko ajan hyvin vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia. 
Irrota kakku vuuasta. Vatkaa loppuosa kermasta, lisää siihen hieman sokeria (n.½ dl) ja pursota kuvioita kakun pinnalle. Puolita täytekeksit ja asettele pursotusten väleihin. Viimeistele tuoreilla mansikoilla. 

2 kommenttia:

  1. Oi tää vaikuttaa niin hyvältä! <3 pakko kokeilla tämmöstä kesäistä mansikkakakkua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jei, kerrohan jos kokeilet! :) Mä yleensä väännän vähän "monimutkaisempia" tai makumaailmaltaan erikoisempia juttuja, mutta toisinaan ihan jees palata niin sanotusti tuttujen ja turvallisten makujen äärelle :)

      Poista