19.2.2019

Gluteeniton ja maidoton vadelmajuustokakku

Niinhän siinä kävi, että loppuviikosta ei aika riittänyt enää kakkureseptin julkaisuun tänne blogin puolelle, mutta korjataan asia nyt!
Tein tosiaan viime viikolla lähes vegaanisen vadelmakakun ja siitä tuli tosi hyvä! Tämä on kaiken lisäksi vielä gluteenitonkin, koska käytin gluteenittomia keksejä. Huom! Käyttämäni keksit eivät ole vegaanisia, mutta reseptissä voi varmasti hyvin käyttää joitakin toisiakin keksejä, joiden tietää sataprosenttisesti olevan vegaanisia.

vegaaninen vadelmakakku

Vegaaninen vadelmajuustokakku

 pohja:
150 g gluteenittomia savoiardikeksejä
tilkka kivennäisvettä

täyte:
noin 400-450 g vadelmia
1 prk Oatly påmackan -vegaanista tuorejuustovalmistetta
4 dl Alpron soijavispikermaa
3 rkl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu
2 pss Vegegel -hyytelöimisjauhetta 

vegaaninen vadelmakakku2

Pohjan valmistus: murskaa keksit käsin tai blenderissä ja sekoita murujen joukkoon pieni tilkka kivennäisvettä. Kannattaa kaataa muutamassa erässä ja sekoittaa, niin huomaa kyllä, milloin seos on tarpeeksi kosteaa - siitä pitää tulla pehmeä, mutta keksimurut eivät saa kuitenkaan mössääntyä. Taputtele pohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle (mä käytin tässä muistaakseni 20 cm irtopohjavuokaa).

Tähän väliin sanottakoot, että ohjeet tuossa Vegegel -paketissa jauheen käyttöön oli jotenkin tosi hankalasti ilmaistu, jouduin lukemaan moneen otteeseen, että ymmärsin ja lopuksi vielä googletin sen käytöstä :D Mutta kyseessä on siis jauhe, joka sekoitetaan nesteeseen ja yksi pussi vastaa noin kolmea liivatelehteä. Netissä sanottiin, että tämä hyytyy tosi nopeasti, eli kannattaa olla liikkeissään nopea tätä käyttäessä, mutta itse en kyllä huomannut mitään sellaista.

Takaisin reseptin pariin. Vatkaa toisessa kulhossa 2 dl soijakermaa kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen 3 rkl sokeria. Toisessa kulhossa vatkaa loput 2 dl soijakermaa ja vatkaa joukkoon myös Oatlyn tuorejuustovalmiste. Kuumenna noin 4/5 vadelmista (itse säästin loput koristeluun, mutta jos ei halua koristella niin kaiken voi toki käyttää täytteeseen) ja soseuta ne sitten sauvasekoittimella. Lisää sitruunamehu ja Vegegel -pussit. Paketin ohjeessa ohjeistettiin kuumentamaan, kunnes seos kirkastuu, mutta sellainen parin minuutin kuumennus riitti (pitää muistaa sekoittaa tai muuten seos pärskii pinkkiä nestettä ympäri keittiötä). Sitten kuuma vadelmasose lisätään kerma-tuorejuustoseokseen, tämä kannattaa tehdä pienissä erissä samalla koko ajan vatkaten. Seoksesta tulee aika löysää, mutta ei kannata antaa sen häiritä.
Lopuksi kääntele joukkoon erikseen vatkattu soijakerma ja kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan, omasta mielestä hyytymisaika on suunnilleen sama kuin liivatettakin käyttäessä.

Lopuksi koristele jäljelle jääneillä vadelmilla jne. Huom! Itse koristeena käytin äitini pakkasesta löytyneitä macaron -leivoksia, jotka eivät ole vegaanisia, mutta sopivat tähän niin kivasti, että käytin niitä. Toivottavasti tästä ei nyt kukaan vegaani pahoita mieltään :) 

vegaaninen vadelmakakku 3

2 kommenttia:

  1. Keksien ainesosat: MUNA 30%, maissitärkkelys, sokeri, riisijauho, emulgointiaine: rasvahappojen mono- ja diglyseridit, sakeuttamisaine: guarkumi, stabilointiaine: sorbitolisiirappi, suola, nostatusaine: ammoniumvetykarbonaatti, luontaiset aromit.

    Ensimmäinen ainesosa muna, ei siis ole vegaanisia.
    Vegaanisia leivontaan sopivia keksejä ovat mm. Oreot ja Digestivet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei miksi mä en ole tajunnut tuota 😂😂 kuinka noloa! kiitos tarkkasilmäisyydestäsi! Mä korjaan reseptiin :)

      Poista