9.6.2016

Mehevät Pätkismuffinit

IMG_6066 IMG_6064

Pätkismuffinit (n.12 kpl)

3 kananmunaa
2½ dl sokeria
100 g voita/leivontamargariinia
½ dl kaakaojauhoja
½ dl piimää
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
n. 150 g Pätkistä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi/leivontamargariini mikrossa miedolla teholla juoksevaksi ja sekoita siihen kaakaojauho. Lisää muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää puolet taikinaan, lisää sitten piimä ja lisää lopuksi loput kuivat aineet. Pilko Pätkis-palat/patukat noin kynnen kokoisiksi paloiksi ja sekoita lopuksi taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. (Huom! Piimän voi halutessaan jättää reseptistä pois tai korvata jollakin muulla maitotuotteella. Mä käytän itse piimää usein, koska meillä on aina kaapissa sitä koiran takia ja toisekseen kokemuksen kautta huomannut, että se tuo taikinaan hurjaa mehevyyttä :))
Tarkoitus oli alunperin laittaa näihin vielä vaaleanvihertävä kuorrutus, mutta kaupassa jossa kävin, ei ollut vihreää elintarvikeväriä, joten jäi tällä kertaa laittamatta :( Mutta onneksi nämä oli superhyviä ihan näinkin!

5 kommenttia:

  1. Vaikuttavat hyviltä! Ehdottomasti menevät testiin :)

    VastaaPoista
  2. Testattiin noita juuri ja tuli todella hyviä! Huomattiin kesken neuvonnan, ettei meillä ole leivontakaakao jauhetta, ainoastaan dumle, mutta ei haitannut ollenkaan, se teki taikinasta hiukan toffeemaisen, mutta hyvää oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihana kuulla! Hahah mullekin on käynyt niin että kesken leivonnan on huomannut että jotain raaka-ainetta ei olekaan, mutta improvisoimalla siitä on selvitty! :D

      Poista