10.8.2015

Savuporopiirakka

Viime kuisissa juhlissa tuli syötyä niin hyvää savuporopiirakkaa, että sitä oli pakko testata itsekin! Poro saattaa joidenkin korvaan kuulostaa liian eksoottiselta tai muuten vaan epäilyttävältä, mutta tälle kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus!

IMG_6002
Savuporopiirakka (tavalliseen piirasvuokraan tehtynä)

Pohja:
150 g voita/margariinia
1½ dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja 
ripaus suolaa
vettä
Täyte:
150 g kylmäsavupororouhetta
puolikas purjo (tai kolmasosa, jos kovin iso)
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
2 dl mozzarella juustoraastetta
pippuria (suolaa)

IMG_6010
Valmista ensin pohja: ota voi/margariini hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään, sekoita joukkoon kaurahiutaleet, jauhot sekä suola, ja nypi tasaiseksi. Lorauta joukkoon hieman vettä (n. 1-3 rkl) ja vaivaa tasaiseksi. Laita jääkaappiin tekeytymään 15-30 minuutiksi. Tämän jälkeen voitele piirasvuoka ja levitä taikina siihen tasaisesti reunoja myöten. Esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Pese purjo huolellisesti ja leikkaa pieneksi. Levitä esipaistetun pohjan päälle, tämän jälkeen pororouhe ja puolet juustoraasteesta. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa ja lisää joukkoon kerma, sekoita tasaiseksi. Mausta halutessasi esim. pippurilla. Suolaa kannattaa lisätä varoen, savupororouhe on valmiiksi aika suolaista. Kaada munakerma muiden täytteiden päälle ja lisää vielä loput juustoraasteesta. Paista vielä n. 30 minuuttia 175 asteessa.

IMG_6007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti