15.3.2016

Ihonhoitosuosikit

Blogiani pidemmän aikaa seuranneet tietävätkin, että mulla on aika ongelmallinen iho. Kärsin atopiasta, iho on siis superkuiva, kutiseva, herkästi reagoiva, usein rikkinäinen ja no - perseestä :D Etenkin viimeinen 1,5 vuotta on ollut erityisen hankala ja haastava, joskin maitotuotteiden vähentäminen auttoi jonkin verran. Kesäisin ihoni on lähes normaali, jos siis oletetaan, että on kunnon kesä. Viime kesä oli niin surkea, ettei ihoni auringon vaikutuksesta päässyt ns. kunnolla nollaantumaan, joten siinä on varmasti yksi syy, miksi kulunut syksy ja talvi on ollut niin hankalaa. Atopian oireet tosin kulkevat usein sykleissä, iho voi olla useitakin vuosia hyvässä kunnossa ja vastaavasti huono kausi voi kestää todella kauan.
On siis sanomattakin selvää, että apteekin voiteita ja ainoastaan reseptillä saatavia lääkevoiteita on tullut käytettyä ja käytän edelleenkin, mutta niissä ei mielestäni ole mitään esiteltävää (koska tämä postaus ei kerro atopiastani) ja toisekseen, en ole oikeastaan huomannut olennaista eroa siinä, käytänkö apteekin perusvoiteita, vai ostanko ne päivittäistavarakaupoista. Vaikka ihoni on usein surkeassa jamassa, en ole huomannut mitään muutosta siinä, ovatko tuotteet esim. hajustettuja vai ei. Ajattelin nyt siis esitellä muutamia kuluneen talven aikana suosikeiksi muodostuneita tuotteita! (Mainittakoon vielä, että kaikki tuotteet ovat ihan omakustanteisesti hankittuja ja sataprosenttisesti omat mielipiteet jokaisesta, ei ole siis yhteistyö tai maksettu mainos :))

IMG_2202

Silmiini syttyi kirkas palo, kun ensimmäisen kerran huomasin nämä Garnier Respons tuotesarjan ihonhoitotuotteet kaupassa. Kyseisen sarjan hiusnaamiothan ovat olleet suosikkejani alusta asti, joten näitähän oli kiikutettava kotiin useampaa sorttia. Sarjan kaikki tuotteet ovat kuivalle iholle, ja henkilökohtaisesti en tiedä mikä ero on extra kuivalla iholla ja erittäin kuivalla iholla mutta molemmat sopii kyllä kuvaamaan meikäläisen ihoa :D Nuo lotionit on molemmat hyväntuoksuisia, helposti levitettäviä, imeytyvät nopeasti eivätkä tahmaa.
Extra hoitavan vartalovoin löysin vasta hiljattain, mutta jo ensimmäisellä levityksellä tiesin että kyllä, tätä ostan lisää.
Mitään näistä ei ole hinnalla pilattu, mielestäni kaikkien normaalihinta pyörii viiden ja kuuden euron kieppeillä (omani ostin Sokoksen Kutsu kauneuteen -päiviltä ja nää taisi siellä olla jossain alennuksessa, joten en ole normaalihinnoista ihan varma)

IMG_2207

 1. Vaselinen suihkutettava kosteusvoide on ihan loistava tuote, sillä sen laittaminen on niin nopeaa ja vaivatonta. Koostumus on kevyt ja tahmaamaton. Tää on kuitenkin aivan liian kevyt käytettäväksi itselleni talvella, mutta kesällä tämä on ihan loistava. 2. Yves Rocherilta tilattu 100% sheavoi on oikea tehokosteuttaja. Mulla on ollut aiemminkin täyttä sheavoita muilta valmistajilta ja se jos mikä kyllä pehmentää ja kosteuttaa todella kuivan ja karhean ihon, mutta miinusta tulee kyllä hankalasta koostumuksesta (tää on nimenomaan voita, kovaa ja aika hitaasti sulavaa, eli levitys isommille ihoalueille on todella hidasta ja aikaavievää) ja tää on erittäin tahmaista. Tämä onkin loistava täsmätuote pienille ihoalueille laitettavaksi, mutta koko kehoa ei tällä kyllä voi kosteuttaa. 3. Yves Rocherin kosteuttava seerumi janoiselle iholle. Tää oli hyvä, mutta isompi pakkauskoko olisi voinut olla ok, mun ihoni nimittäin ois voinut imeä tätä vaikka kuinka paljon itseensä. Mulla on itse asiassa toistakin samaisen merkin seerumia, mutta tää tuntui paremmalta vaihtoehdolta, ihon ollessa kuivan lisäksi äärimmäisen herkkä.  4. Äiti toi Ruotsista tätä Idomin voidetta ja tää on ihan loistavaa! Tuote on todella rasvainen ja sopii kuiville ja ärtyneille ihoalueille mitä mainioimmin. Suomesta tätä ei käsittääkseni saa (?), mutta kohtahan tässä ollaan länsinaapuriin menossa, joten täytyy hankkia tätä lisää! 5.  Mun silmäympärysiho on todella herkkä, ohut ja kuiva ja tästä Yves Rocherin Sensitive Végétal -tuotesarjan silmänympärysvoiteesta on ollut hurjasti apua.  6. Tätä Acon huulivoidetta olen hehkuttanut muistaakseni aiemminkin, mutta tää on vaan mainio! Superkosteuttava, eikä tätä tarvi olla lisäilemässä jatkuvasti lisää. Mun huulet ei ole tänä talvena rohtuneet ollenkaan, vaikka suun ympärys onkin ollut tosi kuiva ja hilseilevä.  7. Tämä Nivean luultavasti kaikille tuttu voide ei sinällään ole mitenkään merkittävä tai hurjan hyvä tuote, mutta tää on vaan tiiättekö sellanen kaikkivoipa perustuote, jota on hyvä pitää mukana kaikkialla, koska tää auttaa hätätilanteessa liki kaikkeen. Tää on ollut mulla käytössä niin kauan ku jaksan muistaa, puhutaan siis monista vuosista. Hyvä perustuote.

Millaisia suosikkituotteita teillä on?

3 kommenttia:

 1. Hei, kannattaa tsekata Madara by Noora - sarjan pihlajavoide. Itsellä ei ole siitä vielä kokemusta, mutta netissä on erittäin paljon positiivista palautetta juurikin atooppisesta ihosta. Purtilo taitaa tosin olla suomen luonnonkosmetiikka - hinnoissa, eli korkeahko, mutta ilmeisesti on sen arvoinen :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä! Pitää kattella jos ja kun osuu kohdalle! :)

   Poista
 2. Hei! Olen sisaruksilleni tuonut Idominia Ruotsista. Nyt selvitin, että eikö sitä todellakaan löydy Suomesta mistään liikkeestä ja löytyy. Hööks (hevostarvikeliike) ja adlibris.fi myyvät sitä. ��

  VastaaPoista