6.3.2016

Ruokaisa couscous-salaatti

Pidettiin eilen illalla pienimuotoiset illanistujaiset meillä - kaveripariskunta tuli kylään ja pelailtiin mm. scrablea (tiiminimet The Flying Naziz ja The Surfing Jews...mä kuuluin luonnollisesti jälkimmäiseen joukkueeseen). Tein sinne tämmöstä couscous-salaattia, josta tuli kyllä tosi hyvää, ottaen huomioon että couscous ja granaattiomena oli useammallekin täysin uusia tuttavuuksia. Jos tämän lisäksi on paljon muuta suolaista tarjottavaa, suosittelen jättämään kanan pois, tää on nimittäin yllättävän täyttävää, mutta samalla kuitenkin semmosta tosi kevyttä ja raikasta.

IMG_1892

Ruokaisa couscous-salaatti (ruokana n. 4 henkilölle, siderina 6-8 henkilölle)

4 dl couscousia
250-300 g broilen marinoituja fileesuikaleita
150 g salaattijuustoa/fetaa
iso punainen paprika
pieni kurkku/puolikas kurkku
granaattiomena
salaattia (itse käytin romainea, mutta varmasti muut salaatit käy yhtä hyvin)
suolaa, pippuria

Aloita pesemällä ja leikkaamalla kurkku sekä paprika mahdollisimman pieneksi kuutioksi. Valmista sitten couscous pakkauksen ohjeen mukaan (eli lyhyesti sanottuna keitä 4 dl vettä, mausta suolalla, ota kattila hellalta, laita 4 dl couscousia kuumaan veteen, kansi päälle, anna tekeytyä n. 5 min.) Siivilöi salaattijuusto öljystä, ota öljy talteen ja sekoita siitä pari ruokalusikallista turvonneen couscousin joukkoon. Seuraavaksi paista kana. Samalla kun kana paistuu, käsittele granaattiomena. Jos granaattiomena on vieras tuttavuus, niin netistä löytyy pelkällä granaattiomena -hakusanalla ohjeita, kuinka siemenet saa helposti ja sotkematta kodista ulos. Yhdistä keskenään leikatut paprika, kurkku, granaattiomenan siemenet, salaattijuusto ja jäähtynyt couscous, sekoita tasaisesti. Tässä vaiheessa voi tarkastaa maun ja lisätä tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Lopuksi leikkaa/revi salaatti pienehköksi palaksi ja sekoita hieman jäähtyneen kanan kanssa salaattiin. Joukkoon voi halutessaan lisätä vielä ripauksen sitruunamehua.
Psst! Salaattin voi lisätä myös sipulia ja kirsikkatomaatteja, mutta itse jätin ne pois, kun niistä ei meidän talouden toinen osapuoli niinkään välitä. 

IMG_1893

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti