4.5.2016

Valkosuklaakakku mangosydämellä

Äitienpäivä on sunnuntaina, ja itelläni se menee ikävä kyllä töissä jo kolmatta vuotta putkeen, joten omalle äidille kakkua en viikonlopuksi voi leipoa, mutta jos joltain muulta puuttuu vielä inspiraatiota tai reseptiä, että mitä äipälle voisi leipoa, niin tässä olisi ainakin yksi ehdotus! Valkosuklaakakku mangosydämellä, kuulostaa aika herkulliselta eikö? Kakun juju piilee erikseen hyydytetyssä mangotäytteessä, joka on tehty pienempään irtopohjavuokaan. Tämä hyydytetty mangotäyte (tai mikä tahansa muu, tässähän voi käyttää kymmeniä eri makuvaihtoehtoja ihan omien mieltymyksien mukaan!) laitetaan sitten keksipohjan päälle ennen muun täytteen kaatamista vuokaan, jolloin tämä jää sinne sisälle ikään kuin sydämeksi. Tämän valmistamiseen menee siis hieman enemmän aikaa, kun ns. normaalien hyydytettyjen kakkujen.

IMG_4446

Valkosuklaakakku mangosydämellä

pohja:
185 g Dominokeksejä
70 g voita/margariinia

mangotäyte:
3½ dl mangososetta (makeuttamatonta)
200 g mangorahkaa (Arla)
½ dl sokeria
5 liivatelehteä

valkosuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk sokeroitua kondensoitua maitoa
200 g valkosuklaata
4 liivatelehteä

IMG_4451

Aloita valmistamalla mangotäyte. Kakun valmistamiseen tarvitset kahden kokoisia irtopohjavuokia (itsellä mangotäyte taitaa olla 20 cm vuoassa ja ns. loppukakku 24 tai 26 cm vuuassa). Laita liivatelehdet likoamaan noin viideksi minuutiksi kylmään veteen ja sekoita sillä välin keskenään mangosose ja -rahka sekä sokeri tasaiseksi seokseksi. Öljyä irtopohjavuoka kevyesti ruokaöljyllä, jotta täyte irtoaa siitä hyydyttyään paremmin. Kun liivatelehdet ovat pehmenneet, keitä pieni tilkka vettä ja liota liivatelehdet siihen ja sekoita mangoseoksen joukkoon. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään mieluiten useammaksi tunniksi. Huom! Itselläni tästä mangotäytteestä tuli aika löysää, ja irtopohjavuokani ei ollut tarpeeksi tiivis, joten täytettä valui hieman läpi, kannattaa siis varautua esim. talouspaperiin!

Kun mangotäyte on kunnolla hyytynyt, kannattaa vasta alkaa valmistamaan kakun seuraavia osia, eli pohjaa sekä valkosuklaatäytettä. Pohjan valmistus: pingota ensin irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperia ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Sivele reunat kevyesti ruokaöljyllä. Murskaa Dominokeksit blenderissä tai käsin pieneksi muruksi, sulata voi/margariini ja sekoita keskenään. Taputtele massa vuuan pohjalle mahdollisimman tasaisesti.

Valkosuklaatäytteen valmistus: laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon kondensoitumaito sekä tuorejuusto. Lopuksi lisää joukkoon sula suklaa hyvin sekoittaen. Kun liivatelehdet ovat pehmenneet, keitä tilkka vettä ja liota liivatelehdet siihen, anna jäähtyä hieman ja sekoita täytteeseen ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.

Kokoaminen: irrota reunat mangotäytteen vuuasta ja kumoa täyte keksipohjan päälle mahdollisimman keskelle pohjapuoli ylöspäin - irrota vuuan pohja esim. veistä ja/tai paistinlastaa apuna käyttäen. Kaada sitten valkosuklaatäyte vuokaan aloittaen reunoista edeten niin, että vähitellen koko mangotäyte peittyy. Laita jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla. 

IMG_4448

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti