17.11.2017

Överihyvä joulujälkkäri

Kun vähän laiskottaa tai on kiire aikataulu, kannattaa hyydykekakku tehdä lasiin tai muuhun kivaan astiaan. Tällöin hyydyttävää ainesosaa ei edes tarvitse ja herkku on heti syömäkelpoinen. Mä olin juurikin tämmöisessä tilanteessa jokunen aika sitten ja loihdin ihan överimakean joulujälkkärin. Annoksia ohjeen määrillä tulee noin kuusi ja voin vinkata, että vaikka tämä onkin todella hyvää, niin toisinaan vähemmän on enemmän! :D 

IMG_8831 joulujälkkäri

Tarvitset: 

siirappikeksejä 
1 prk kondensoitua maitoa 
1 prk Arla piparkakkurahkaa 
2 dl kuohukermaa
kinuskikastiketta
100 g maitosuklaata
piparkakkumaustetta

Murskaa siirappikeksit karkeaksi muruksi (noin 100-150 g). Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito, sekoita tasaisesti. Jaa vaahto kahteen osaan: toiseen osaan lisää piparkakkurahka (lisää piparkakkumaustetta makusi mukaan lisää) ja toiseen osaan sulanut suklaa. 
Kokoaminen: laita lasin pohjalle ensin hieman piparimurskaa ja valuta sitten kinuskikastiketta lasin reunoja pitkin. Lisää täytteet päällekäin haluamassasi järjestyksessä, viimeistele päällinen keksimuruilla ja kinuskikastikkeella. Astetta överimpään koristeluun voi käyttää vaikka konvehteja tai karkkikeppejä. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Niin helppoa ja hyvää, että tulee vain mietittyä, miksei tämmösiä tule tehtyä useammin?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti