6.2.2015

4 x smoothie

Smoothie on mulla usein aamu- tai iltapala ja teen niitä keskimäärin joka toinen päivä. Ne on nopeita ja helppoja valmistaa ja tietenkin terveellisiä. Ne eivät varsinaisesti ole suurinta herkkuani ja välillä tulee rehellisesti tehtyä sellaisia mössöjä, että pitää oikein pakottaa itsensä nielemään se. Pyrin pelaamaan varman päälle ja tungen jokaiseen smoothieen aina banaania, koska siitä tykkään ja se sopii lähes kaikkeen. Joten banaaneihin kyllästyneille nämä neljä smoothiereseptiä eivät tarjoa kovinkaan paljon. 
Makeuttamiseen (jos sitä edes tarvii) käytän yleensä joko hunajaa tai steviaa. Molemmista tulee vähän oma sivumakunsa, mutta niihin tottuu.

IMG_9041 IMG_9145 IMG_0151 IMG_9769

Näistä ehdottomasti omat suosikkini on kaksi alinta. Ensimmäinen porkkana-inkivääri smoothie on melko erikoinen, mutta kokeilemisen arvoinen! Porkkana kannattaa raastaa ennen blenderiin laittamista, niin se menee paremmin sekaisin.
Vihersmoothieita en ole edelleenkään uskaltautunut kokeilemaan, sillä suosin banaanin kaltaisia helppoja ja varmoja valintoja sekä pakastemarjoja, koska pussista saa otettua niin paljon kuin tarvitsee ja loput voi sulloa takaisin pakkaseen. Esimerkiksi lehtikaali on käsittääkseni melko tyyristä ja siitä syystä en ole uskaltanut sitä lähteä kokeilemaan.

Mikä on sinun suosikkismoothiesi? Mitä raaka-aineita suosit? Kaikenlaisia reseptejä ja vinkkejä otetaan vastaan! Josko minäkin uskaltautuisin ulos mukavuusalueeltani.

2 kommenttia:

  1. Smoothiet on kyllä ihan mun lemppareita, pitäis vaan itsekin oppia kokeilemaan jotain muuta kuin sitä perus mansikka-banaani-maitorahka -smoothiee! Toi porkkana-inkivääri smoothie näyttää kyllä hyvältä :)

    http://healthylifestyle-sanni.blogspot.fi

    VastaaPoista