8.2.2015

Kahvikissa

IMG_0177

Mä en vielä pari vuotta sitten juonut kahvia, mutta nyt se on osa jokapäiväistä elämää. Olin koulun kahvilapalveluharjoittelussa kahvilassa ja laten maustelusta se sitten lähti. Tuostakin kesti hetki, ennen kuin pystyin juomaan perus suodatinkahvia, mutta nyt sitä tulee kitattua alas lähes päivittäin.

Itselläni on ihan tavallinen, joskin hieman hienommin muotoiltu kahvinkeitin, enkä ole oikein päässyt mukaan niihin kapselikahvi-hommiin. Semmonen olisi luultavasti tosi kätevä tämmösessä yhden hengen taloudessa, mutta rehellisesti mulla ei ole pikkuruisessa keittiössäni kyllä yhtään enempää tilaa millekään härpäkkeelle. Kahvia keittäessä juon usein pari kolme kuppia kerralla, joten isomman määrän keittäminen kerralla on ihan arkipäivää.

Itse tykkään kovasti tummapaahtoisista kahveista ja tämän hetkisiä lemppareita on Löfbergsin jauhetut kahvit. Niihin sopii mainiosti kahvimaito. Maitoa useammin itse asiassa käytän vaniljanmakuista soijamaitoa, se antaa kivan lisämaun eikä välttämättä tarvitse sokeria ollenkaan. Käytän maitoa harvoin, joten sellaisen ostaminen vain kahvin takia tuntuu vähän turhalta, mutta noita soijajuomia saa kätevissä annospakkauksissa ja säilyvyys on paljon parempi kuin maidossa. 
Toinen asia millä tykkään duunata kahviani on makusiirapit. En käytä tavallista sokeria juuri koskaan vaan mulla on kokoelma erimakuisia kahvisiirappeja. Moni on kysellyt, että sopiiko ne tavallisen suodatinkahvin joukkoon ja omasta mielestäni sopii. Niilläkin saa kahviin vähän eri vivahteita. Omani olen saanut lahjaksi, mutta niitä voi ostaa aika monesta paikkaa.
Tykkään tosi paljon myös jo valmiiksi maustetuista kahvipuruista. Kardemumma on ihan ehdoton lemppari!

IMG_0333

Joskus harvoin jaksan hifistellä ja tehdä maitovaahdon. Sen tekeminen onnistuu ihan kotikutoisestikin ilman mitään ihmeellisiä laitteita ja härpäkkeitä. Toki se vaatii hieman enemmän vaivaa, mutta satunnaisesti tehtynä kiva lisä. 
Maitovaahdon saa helposti tehtyä näin: kuumenna haluttu määrä maitoa kattilassa lähes kiehuvaksi (mieluiten kevytmaitoa mutta rasvatonkin kyllä vaahtoutuu, vähän eri tavalla vain. Kasviperäisten maitojen vaahdottamisesta minulle ei ole kokemusta) ja sitten sauvasekoittimen avulla vaahdottaa maidon pitäen sekoitin suhteellisen pinnassa ja välillä liikuttaen. Tähän ei mene kovinkaan kauaa. 
Maitovaahtoa kahvissa käyttäessä suodatinkahvista kannattaa tehdä tavallista vahvempaa.

Millaisia kahvitottumuksia teillä on ja mikä on teidän lempparikahvinne? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti