17.5.2016

Herkulliset karamellikuppikakut

IMG_4973

Kaupassa leivontahyllyn ohi kävellessä tuli vastaan pari itselleni täysin uutta tuotetta - tai ehkei nyt niin uusia, mutta mulla on harvemmin tapana hyödyntää leivontaosastolta valmiina löytyviä juttuja, joten ehkä siksi ei ole aiemmin osunut silmään, mutta nyt osui ja siitähän se inspiraatio taas löytyi! Näiden muffinien - tai kuppikakkujen tyhmästi suomeksi käännettynä, taikina on tosi yksinkertainen ja jopa tylsä, mutta juju piilee nimenomaan tuossa kaikessa muussa oheiskrääsässä: sisässä on suolainen kinuskisydän, päällä tuorejuustokuorrute, toffeepaloja sekä kinuskikastiketta. Mieluummin överit kun vajarit, eikös se ääliömäinen lausahdus niin mene? ;D 

IMG_4966

Karamellikuppikakut (n. 9 kpl)

taikina:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita/leivontamargariinia
1½ tl leivinjauhetta
ripaus vaniljajauhetta
ripaus kanelia
4½ dl jauhoja

1 pss Dr. Oetkerin Muffin Centeriä maussa salted caramel

kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
2 rkl voita/leivontamargariinia
toffeerakeita tms.
kinuskikastiketta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata samaan aikaan voi/leivontamargariini mikrossa miedolla teholla. Sekoita sitten muna-sokerivaahdon joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita muutamassa osassa taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Puhdista muffinitäytepussin suuosa ja pursota täyte vielä lämpimien muffinien sisään tekemällä reikä muffinin ns. korkeimpaan kohtaan. Täytettä ei mahdu yhteen muffiniin kovinkaan paljon, joten kannattaa ensin pursottaa vähemmän ja lopuksi, jos täytettä jää reilusti yli, pursottaa hieman lisää. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute sulattamalla voi/leivontamargariini ja vatkaa sitten tuorejuusto sekä tomusokeri notkeaksi massaksi, lisää lopuksi voisula. Siirrä kuorrute pursotuspussiin ja pursota muffinien päälle. Koristele kinuskikastikkeella ja toffeerakeilla, -karkeilla tms. 

IMG_4970 IMG_4975

2 kommenttia: