12.6.2016

Oon mä juonu viinii Wienissä

Tai siis en vielä, mutta otsikon mukainen skenaario on ihan mahdollinen elokuun alussa, kun me matkataan viideksi päivää Itävallan pääkaupunkiin Wieniin! Mähän pari postausta aiemmin valittelin, että lentojen varaaminen luultavasti siirtyy, mutta ei se nyt ihan tolkuttomasti siirtynytkään! Mä aloitin päiväni selailemalla ties kuinka kauan eri matkasivustoja ja lentoja etsiviä sivustoja ja ihan täysin hakuammunnalla vaihtelin pikkaisen päivämääriä ja kohteita. No, sitten mä löysin Air Balticin lennot Wieniin alle kolmensadan kahdelle hengelle, ja se oli aika lailla siinä. 1.-5.8. me hengaillaan siis siellä!

wien wien2 austria

Ei varmaan tarvi kauheasti vakuutella, että oon ihan into piukeana täällä? Iltapäivä on tehokkaasti kulutettu lukemalla juttuja Itävallasta ja Wienistä, joka on entuudestaan täysin tuntematon kohde. Miksi sitten Itävaltaan? Koska en ole käynyt Keski-Euroopassa ja jokin alppimaisema-kohde on aina ollut takaraivossa. Tää ei ole myöskään mikään tämän hetken trendikohde, kuten vaikkapa Kroatia, joka oli sekin yksi vaihtoehdoistamme, mutta mä olen siellä kerran ollut ja toisekseen tuo kohteen trendikkyys näkyi lentolippujen hinnoissa. Mutta lueskeltuani juttuja Wienistä ja Itävallasta mulle tulee koko ajan fiilis, ettei tuo viisi päivää riitä alkuunsakaan! :D Itse pääkaupungissa tuntuu jo olevan hurjasti näkemistä ja kokemista ja muitakin suurempia kaupunkeja ylistetään kovasti. Ja sitten houkuttaisi kamalasti vierailla jossakin yllä olevan kuvan tapaisessa alppikylässä. Mutta eiköhän meidän matkasuunnitelma pikkuhiljaa muokkaudu. Seuraava steppi on varata majoitus.

Saksaahan mä en puhu sanaakaan matkakumppanista puhumattakaan, joten pitää varmaan vetää tässä joku minimaalinen saksankielen sanaston kurssi, vaikka tekstien mukaan englanninkielentaito on ihan ok.
Onko siellä ruudun toisella puolella Itävallassa/Wienissä matkustaneita? Kokemukset ja vinkit on nyt enemmän kuin tervetulleita! :)

2 kommenttia:

  1. JEE IHANAA! :) Keski-Euroopan kaupungit on vaan niin hienoja, vaikka mulla ei ole kokemuksia ihan hirveesti niistä. Budapestissä oon käyny pari kertaa ja se on vaan niin <3 Kuvien ja kertomusten perusteella Keski-Eurooppa toistaa itseään, mutta hyvällä tavalla. Isä on joskus sanonut, että kun yhdessä kaupungissa käy, se riittää. Kaveri on ollu taas ihan toista mieltä :D Itävallassa oon käyny joskus 3-vuotiaana ja oon hieman katkera siitä, että mut on pitäny ton ikäsenä viedä yhtään mihinkään, koska enhän mä muista siitä mitään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii ♥ Mulle toi Keski-Eurooppa on tosiaan vierasta aluetta, mutta voisin kuvitella että tuo isäsi mielipide pitää ainakin osittain paikkansa, varsinkin arkkitehtuurin ja ruokakulttuurin suhteen :) Budapest olisi todennäköisesti ollut vielä edullisempi kohde, mutta jotenkin mulle toi Wien on aina ollut se kiinnostavampi kohde :) Mutta elokuun alussa sitten matkapostauksia luvassa!

      Poista