19.6.2016

Herkullinen Daim-kakku

Aiemmin tällä viikolla tuli tehtyä aivan taivaallisen hyvää Daim-kakkua. Resepti ei ole omani, vaan alunperin Hellapoliisin, ja minä puolestani kopion  reseptin Suklaapossun blogista. Muistan tehneeni tätä samaista kakkua monta vuotta sitten, mutta jostain syystä jäänyt sen jälkeen unholaan. Voin kertoa, ettei jää enää!

IMG_6520 IMG_6522 
Daim-kakku (sopiva halkaisijaltaan 22 cm vuokaan)

pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
½ dl öljyä
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1½ tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

täyte:
2½ dl maitoa
1 1/4 dl vaniljakreemijauhetta
2 kpl Daim-patukkaa

päällinen:
200 g Marabow Daim-suklaata
3/4 dl kuohukermaa
2 kpl Daim-patukkaa

Valmista pohja vatkaamalla kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Voitele esim.  irtopohjavuoka ja jauhota se mantelijauheella. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen ja taikina alkanut irrota vuuan reunoista. Anna jäähtyä hieman ja kumoa sitten vuuasta pois. Anna jäähtyä hieman lisää ja leikkaa sitten kahteen osaan.
Täytteen valmistus: Sekoita vaniljakreemijauhe maitoon, kunnes seos on tasaista ja paksua. Levitä kakkupohjan päälle. Pilko Daim-patukat pieneksi muruksi ja ripottele vaniljakreemitäytteen päälle. Aseta toinen kakkupohja täytteen päälle.
Päällisen valmistus: laita kerma ja pilko suklaa mikron kestävään astiaan ja lämmitä alhaisella teholla, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin hetkeksi "kovettumaan", jotta päällinen ei valu liiaksi kakun päälle kaadettaessa. Kun suklaa on hieman jähmettynyt, kaada se kakun päälle tasaisesti. Pilko päälle vielä loput kaksi Daim-patukkaa. 

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä tutulta kakulta, itekkin joku aika sitten bongasin kyseisen namupalan Hellapoliisin kirjasta ja pakko oli kokeilla :'D ja hyväähän se oli!

    VastaaPoista